Så stolt, så Vål’enga!

Etter at jeg omsider har fått sesongen 2018 på avstand kan jeg begynne å takke de som takkes bør, supporterne!

Det er alltid sterkt vemodig å gå ut av portene på stadion etter siste kamp for sesongen. De største følelsene får jeg for de trofaste medsupportere som har kommet i mål med enda en av utallige sesongavslutninger.

Det sportslige kan beskrives som varierende, men uansett utfall, med mye frustrasjon og mye glede, så er støtten til supportere alltid der! Stemningen er der når vi slår Lillestrøm på hjemme- og bortebane, og den er der også når det regner sidelengs og vi ligger under med 4 mål mot Molde på bortebane!

Tribuneprestasjonene har i likhet med det sportslige også variert, men jeg ønsker å trekke frem høydepunktene. De har det tross alt vært mange flere av!

For meg var det stort å oppleve det første derbyet på eget fullsatt stadion! Rammen for hjemmederbyet var perfekt med heldekkende mosaikk i enden og stappfulle langsider. På banen ble vi vitne til en stillingskrig med lite finspill, som lenge så ut til å ende med uavgjort. Heldigvis ønsket Derbykongen Finne det annerledes, og jeg havnet midt i et tribuneras målt til 9 på Richter skala.

Som Vålerenga-supporter er det langt mellom gullmedaljene, men det er slike øyeblikk jeg lever og ånder for.

Også bortederbyet var en maktdemonstrasjon, men det er intet nytt at vi tar oss godt til rette på «Vårt Åråsen». Det er heller våre tilreisende i generell forstand jeg ønsker å vie mest oppmerksomhet til. Det er meget gledelig å se tilbake på våre bortekamper, og minnes møtene jeg har hatt med våre trofaste krigere. Fra Kristiansand i Sør til Tromsø i Nord har dere vært tilstede med deres enorme støtte.

En spesiell takk til de supporterne som har overvært alle sesongens 20 bortekamper i Eliteserien og cupen, dere vet selv hvem dere er!

Bortefølge vårt har faktisk økt med 100 tilreisende i gjennomsnitt sammenlignet med fjoråret. Det er en sterk prestasjon! Takk til turgruppa i Klanen for organiseringen av mange av disse minneverdige turene. Slik ser tallene ut fra årets borteturer:


 
Videre vil jeg takke Klanen, med styret i spissen, for nok et godt samarbeid og mange gode kampminner!

Takk til EngaTifo og andre grupper som bidrar med tribunearrangement i toppklasse! Mens andre er på fjellet i påskeferien eller på utenlandstur i sommerferien er dere i tifogruppa ofte i en svett gymsal eller i en park og forbereder neste gjennomføring. Alt dette arbeidet for kun noen få minutters moro på kampdag! I år er det gått med milevis med gaffateip og sytråd, kvadratkilometer med «overhead-stoff», et arsenal av pyrotekniske virkemidler, litervis med kaffe og en uhåndterlig mengde tålmodighet for å ferdigstille tifoene.

Jeg vil spesielt trekke frem gjennomføringene mot Lillestrøm x2, Stabæk hjemme, Rosenborg hjemme og Odd på Skagerak som gode tifo-arrangement!  

Se bilder her: 

Takk til alle organiserte og ikke-organiserte bidragsytere på tribunen! Takk til Ikaros, IB, Miniklanen med flere for stemningen dere lager på tribunen.

Takk til KST for samarbeidet på alle hjemme- og bortekamper. Dere gir supportere forutsigbarhet og trygghet med deres tilstedeværelse.

Takk til alle busser som ruller rundt dette langstrakte land for å bringe Norges beste supportere til kamp.

Takk til alle frivillige på hjemme- og bortekamper som sørger for en positiv kampopplevelse for alle.

Takk til alle barnefamilier som har funnet veien til tribunene i en travel hverdag.

Takk til alle uavhengige engasjement og samarbeidspartnere som jobber for å løfte frem en positiv tribunekultur.

Jeg ser frem til å følge dere i 2019 som Supporterkoordinator! Et år der vi skal løfte tribunelivet til nye høyder, bokstavelig talt!
 
Takk for 2018, kom igjen 2019!
 
Matijas Loeb/Supporterkoordinator og Vålerenga-supporter
 

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: