Rekrutta kjempa seg til uavgjort

Med en snittalder på rett over 17 år, klarte Vålerenga 2 uavgjort mot hardt satsende Arendal på Intility Arena mandag kveld.

To ganger smalt ballen i metallet bak Vålerenga-keeper Kristoffer Klaesson, én av dem etter at keeperen var oppe i krysset og fikk fingertuppene på ballen, og én gang redda Vålerenga på streken. Likevel, Vålerenga hadde sine store sjanser også, så kampen som endte 1-1, kunne fort fått en seierherre.

Fornøyd – og misfornøyd

– Vi er ikke fornøyde og spilte dårlig! sa en av Arendals spillere på vei i garderoben.

Hakket mer fornøyd var Vålerenga 2-trener, Gard Holme selv om han heller ikke jublet over resultatet.

– Det jeg er mest fornøyd med er at vi blir bedre og bedre med et særdeles ungt mannskap, hvor vi også mangler flere av våre beste spillere (to av juniorspillerne, Leo Cornic og Harald Martin Hauso, har spilt for Norge i G17-EM, mens tre er skadet – journ. anm.), sier Holme og fortsetter:

– Jeg ble fortalt at snittalderen vår i dag var 17,2 år, og det sier mye om hvordan det gror i Vålerenga om dagen. At vi sto opp, kjempet og fikk poeng mot et lag som sannsynligvis trodde de kunne vinne greit, er jeg veldig stolt av. Gutta gjør en veldig god prestasjon, og la ned en kjempeinnsats. Vi hadde absolutt sjanser nok til å vinne kampen, avslutter Holme.

Tok ledelsen

Mens Arendal startet med den tidligere storspilleren Pape Pate Diouf, hadde Vålerenga Sander Werni på laget. Etter en knapp halvtime var det nettopp storscoreren som satte ballen i nettmaskene. Dette var hans femte scoring på like mange kamper denne sesongen. Arendal hadde også store sjanser, blant annet et skudd i stolpen og ett via Klaesson i tverrliggeren og ut.

Vålerenga leda likevel 1-0 til pause.

I andreomgangen hadde Arendal flere store sjanser, og det var ikke ufortjent at de utligna ti minutter før slutt. Fabian Stensrud Ness satte 1-1 for gjestene og kampen endte dermed uavgjort.

Med det ene poenget ligger Vålerenga 2 på 5. plass på tabellen med sju poeng, mens Arendal, som spilte i OBOS-ligaen i fjor, ligger på 8. plass med ett poeng mindre.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: