Rekrutta fikk «bøtta»!

Årets siste hjemmekamp for seriemesterne betyr utlevering av pokalen som beviser det hele.

Men først skulle det spilles fotballkamp mellom de to beste lagene i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2; Vålerenga 2 og Ørn-Horten.

Før kampen viste gjestene fra Horten stor sportsånd ved å overlevere en bukett blomster i anledning Vålerengas seriemesterskap.

Blomster Ørn Horten_VFE
Ørn-Hortens kaptein, Thomas Søderstrøm Knutsen overrekker blomster til Vålerengas kaptein, Osame Sahraoui, før kampen. Foto: Vålerenga Fotball Elite

Med unntak av Erik Israelsson stilte Vålerenga med et svært ungt mannskap i lørdagens kamp, men laget gikk uredd til verks og tok ledelsen etter et drøyt kvarter gjennom Elias Taubo. Ørn hadde ballen mest noe som virket å være uvant for rekruttgutta, men 1-0 sto seg til pause.

I den andre omgangen handlet det meste om gjestene. Midtveis i omgangen smalt ballen på innsida av stolpen og et drøyt kvarter før slutt fikk de også straffe. Den gikk utenfor, men utligningsmålet kom like etter. 1-1 sto seg kampen ut.

Etter kampen fikk Vålerenga-kaptein Brede Sandmoen, som er ute med skade, seriemesterskapspokalen av styreleder i NFF Oslo, Kari Hove.

Brede Sandmoen pokal seriemester_VFE
Brede Sandmoen mottok etter kampen pokalen som viser at rekrutta er seriemestere. Foto: Vålerenga Fotball Elite

Før den siste kampen borte mot Lokomotiv Oslo lørdag om en uke, har Vålerenga 2 60 poeng, Ørn-Horten står med 50, mens FK Tønsberg har 49 poeng. Nederst har det vært klart lenge at Drøbak-Frogn og Norild rykker ned, mens Greis seier over Lokomotiv Oslo gjør at de klatret over nedrykksstreken to poeng foran Halsen. De to lagene møtes for øvrig i siste serierunde.

Vi i Vålerenga ønsker å takke alle som har vært med rekruttlaget denne sesongen: Publikum, samarbeidspartnere, media og naturligvis våre fantastiske frivillige. Vi gleder oss til å se dere igjen når rekrutta skal spille i PostNord-ligaen i 2020!

Vålerenga 2 - Ørn-Horten 1-1 (1-0)