Rekrutta berga uavgjort på overtid

Seks scoringer, straffebom, annullert mål, selvmål og scoring på over overtid. Vålerenga 2s bortekamp mot Stjørdals-Blink hadde alt!

Stjørdals-Blink og Vålerenga 2 spilte 3-3 i en høydramatisk kamp i PostNord-ligaens avdeling 2 lørdag kveld.

Kampen var så vidt i gang da hjemmelaget tok ledelsen etter et drøyt minutt, men Chidera Ejuke utlignet bare fem minutter senere. Simen Juklerød dro seg fint inn i banen og fant Ejuke i boksen som la den elegant i nettet, utagbart for keeper.

– Baklengsmålet gjør det vanskelig for oss i starten, men samtidig er det noe når motstanderen scorer tidlig. De slapp seg litt ned og vi fikk en rakett bak. Vi var klart bedre enn dem i førsteomgangen, sa Vålerenga 2-trener Gard Holme etter kampen.

Straffebom og selvmål

Etter en halvtime startet dramatikken for alvor. Mens Kristoffer Klaesson er på landslagssamling, var det Petter Karlsen (17) som sto mellom stengene for Vålerenga. Et dårlig utspark landet rett i beina på en Blink-spiller, som kom alene med Karlsen. Sistnevnte felte Blink-spilleren som sistemann, det ble straffe til Blink og gult kort til Karlsen. Men 17-åringen retta opp feilen ved å redde straffesparket på mesterlig vis nede ved stolperota.

Det haglet av sjanser i den første omgangen, og i tillegg til straffesparket, fikk Blink et annullert mål for angrep på keeper. Vålerenga hadde også en rekke digre sjanser, men måtte vente til det 44. minutt før målet kom.

Christian Dahle Borchgrevink ble spilt gjennom av Ejuke, la ballen inn retning Juklerød og Peter Godly Michael, men det var i duell med disse at Lars Ramstad satte ballen i eget nett. Vålerenga 2 gikk til pause med en fortjent 2-1-ledelse.

Snudde kampen

I andre omgang var det Vålerenga som hadde ballen og som skapte et par sjanser, men det var likevel hjemmelaget som ut av intet plutselig scoret to mål på tre minutter.

– Vi går for vårt tredje mål fra starten i andreomgang, men vi klarer ikke opprettholde trykket og samspillet så det ble ikke like mange avslutninger som i første. De er giftige på kontringer, og et par småfeil gjorde at vi slapp inn to kjappe, sier Holme.

«Coaching i mesterklasse»

Vålerenga 2 har ofte ledet kamper denne sesongen, bare for å se motstanderen score på tampen og ta med seg alle poengene. I forkant av denne kampen hadde Vålerengas trenerteam imidlertid klekket ut en Plan B om de trengte et mål helt på slutten.

– Vi delte ut et ark til alle spillerne i forkant som forklarte hvilke roller hver enkelt skulle ha i tilfelle vi trengte en scoring rett før slutt, og vi har også trent på det denne uka. Det betalte seg til slutt, humret Holme.

For; tre minutter og 15 sekunder på overtid (dommeren hadde lagt til minimum tre minutter tross flere skader og drøying av tid fra hjemmelaget), fikk Vålerenga utligninga de jaktet.

Vålerenga sendte opp midtstopper Ivan Näsberg som spiss, la om til tre bak og kjørte langballer opp i banen framfor å forsøke å spille seg gjennom et Blink-lag som hadde ti spillere bak ballen. Det betalte seg helt på tampen, da keeper var på en liten skogstur og Michael headet ballen i mål fra kloss hold.

Over streken

Dommeren blåste av kampen ved avspark, og Vålerenga 2 sikret seg et særdeles verdifullt poeng som sendte laget over nedrykksstreken – i alle fall fram til Nardo og Brattvåg spiller søndag.

Tidligere i dag tapte Vard Haugesund 1-2 hjemme for KFUM Oslo, og ligger fortsatt på sisteplass med én seier på ti kamper og bare fire poeng. Vard er neste motstander for Vålerenga 2, hjemme på Intility Arena mandag om en drøy uke klokka 14.00. Kampen er lagt så tidlig slik at Vard rekker siste fly hjem til Haugesund.

– Angriper vi som vi gjorde i førsteomgangen skal vi ha god sjanse til å slå dem, men ingen kamper er lette i denne divisjonen, så vi må bare ha samme holdning og «attitude» som vi hadde i dag for å slå dem, avslutte Holme.

Kampfakta:

Stjørdals-Blink – Vålerenga 3-3 (1-2)

Nye Blinkbanen, 208 tilskuere.

Mål: 1-0 Marius Augdal (2), 1-1 Chidera Ejuke (6), 1-2 selvmål (Lars Ramstad, 44), 2-2 Sondre Stokke (65), 3-2 Bjørnar Hove (68), 3-3 Peter Godly Michael (90).

Vålerengas lag: Petter Karlsen – Christian Dahle Borchgrevink, Ivan Näsberg, João Meira, Nicolay Grimstad – Abdi Ibrahim, Ulrik Mathisen, Sakarias Opsahl (Brede Sandmoen fra 82. min.) – Chidera Ejuke, Peter Godly Michael, Simen Juklerød.