Poengdeling på Ullevaal

Strømsgodset tok ledelsen på Ullevaal Stadion, men Enar Jääger sørga for poengdeling med sin scoring etter 18 minutter.

Vålerenga og Strømsgodset møttes i den 13. serierunden på Ullevaal Stadion søndag kveld.

Med seier kunne Vålerenga ta innpå lagene foran, men det var gjestene som åpna best.

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Jonatan Parr sendte Strømsgodset i ledelsen.

Se sammendrag av kampen nederst i saken.

Sjokkåpning

Basel Jradi fikk ballen på rundt 20 meter og hælsparka den videre mellom beina på Jonatan Tollås Nation til Parr som plasserte kula i lengste hjørnet.

Tor Ole Skullerud meldte på forhånd at de ønsket å presse Vålerenga høyt, og det var gjestene fra Drammen som var det førende laget innledningsvis.

Flyvende estlender

Etter å ha fått summa seg kom hjemmelaget mer til sin rett utover i omgangen, og etter 18 miutter satt den i nettet bak Espen Bugge Pettersen.

Magnus Lekven ble felt på hjørnet av sekstenmeteren, og Christian Grindheim stilte seg opp for å svinge kula inn.

Strømsgodset fikk klarert innlegget i førsteomgang, men på returen vant både Lekven og Daniel Fredheim Holm hver sin duell inne i boksen, og sørga for at ballen til slutt havna opp hos Enar Jääger.

(Saken fortsetter under bildet)

Midtstopperen sto på fem meter og stanga ballen i nettet bak en utspilt Bugge Petteresen.

Nære på for Näsberg

Fem minutter etter utligninga var Vålerenga farlig frempå igjen.

Etter mye klabb og babb inne i feltet etter corner, havna ballen opp hos Ivan Näsberg på rundt ti meter.

Venstrebacken snudde seg rundt og fyrte av et skudd på halv volley, men Bugge Pettersen gjorde en mesterlig redning og hindra ledelse til Vålerenga.

Fem minutter før pause kom Moa 1 mot 1 mot Godset-kaptein Jakob Glesnes, men midtstopperen gjorde en god jobb mot spissen og hindra avslutning.

Det bølga mye frem og tilbake de første 45, og selv om det var Vålerenga som hadde de største sjansene var 1-1 et riktig bilde av omgangen.

Stillingskrig

Vålerenga hadde mest ball etter hvilen, men sleit med å tre igjennom et kompakt Godset-forsvar.

Ingen av lagene turte å ta de store sjansene fremover i banen, og det var nok få spillere med svetteperler i panna de første 20 minuttene av den andre omgangen.

Frisparkkongen nære på

Herman Stengel kom inn for Ernest Agyiri like etter pause, og tre minutter før fulltid var han kun centimetre unna å sende Vålerenga-fansen til himmels.

Et strålende slått frispark endra en smule retning i muren og satte Bugge Pettersen delvis ut av spill. Dessverre for Stengel ikke nok til at sisteskansen fikk slått forsøket til corner.

Det ble ingen flere mål på Ullevaal Stadion søndag kveld, og lagene delte dermed poengene.