Peter Michael tilbake

Vålerenga tapte 2-1 i årets første treningskamp. Vålerengas mål ble scoret av Odin Thiago Holm, og Peter Michael viste seg frem i andre omgang.

Kampen startet ganske svakt for våre gutter. Assistenttrener Johannes Moesgaard oppsummerer.

- Første omgang var veldig omstendelig. Ting gikk litt sakte, og vi
klarte ikke å etablere et godt angrepsspill. Det endte med at de fikk mange brudd og overganger, og det var greit oppsummert ingen spesielt god rytme i første omgang, sier han.

Odin scorer for Vålerenga

Mjøndalen tok en fortjent ledelse ved Tony Brochmann etter 28 minutter.

Etter 45 minutter slo unggutten Odin Thiago Holm tilbake for Vålerenga. Vi har et innlegg foran mål, og etter litt klabb og babb klarerer en Mjøndalen-spiller ballen til Odin som setter den i mål.

Spillet tok seg opp i andre omgang, etter at vi skiftet praktisk talt hele laget som planlagt i pausen.

- Andre omgang var definitivt bedre. Vi skapte mye, selv om vi ikke satte ballen i mål, sier Moesgaard.

Han setter spesielt pris på at unggutta bidro positivt i omgangen.

- Unggutta har lyst til å være med, og har lyst til å vise seg frem. De tør, og bidrar til godt angrepsspill, sier assistenttreneren.

Mot spillets gang var det allikevel Mjøndalen som scoret omgangens eneste mål, da Fredrik Brustad sikret hjemmeseier med sitt mål i det 62. minutt.

Peter Michael på gang

Peter Michael hadde flere sjanser i andre omgang, og det er godt å se at han er på gang igjen.

- Peter Michael er oppe og går etter en tøff skade, og klarte å komme til flere muligheter når vi oftere kom frem i andre omgang. Det er vi naturligvis glade for, sier Moesgaard.

Hjemreisen fra Kypros kan ha satt sitt preg på kampen, men Moesgaard vil ikke bruke det som noen unnskyldning.

- Det var en tidlig reise natt til i går, vi dro to på natta etter en tøff treningsuke. Samtidig skal ikke det ha så mye å si for prestasjonen, og det forklarer i alle fall ikke hvorfor gutta som spilte i andre omgang gjør det bedre enn de som spilte i første, sier Moesgaard.

Nå venter en ny treningsuke på Valle-feltet, og treningskamp mot Ull/Kisa på torsdag, før vi drar til Portugal og Atlantic Cup på fredag.

KAMPFAKTA

Mjøndalen - Vålerenga 2-1 (1-1)

Consto Arena: Ca. 300 tilskuere

Mål: 1-0 Tonny Brochmann (28), 1-1 Odin Thiago Holm (45), 2-1 Fredrik Brustad (62).

Dommer: Rohit Saggi.