Ordføreren: - Jeg er stolt av Vålerenga!

Ordfører Marianne Borgen åpnet Fargerik Fotball tidligere denne uken, og var full av lovord for innsatsen som legges ned i klubben.

Se hele intervjuet nederst i denne saken.

Over 1.500 skolebarn deltok i arrangementet Fargerik Fotball - og til å åpne det hele kom ordføreren i Oslo, Marianne Borgen. Hun strålte om kapp med sola og viste at hun stortrivdes på Vallefeltet denne dagen.

– Det er et utrolig godt arrangement! Det å ha dette med samhold og fellesskap uavhengig av bakgrunn med et antirasistisk budskap er jo det Vålerenga har vært så gode på i mange, mange år. Dere har også spredt dette budskapet over hele landet, og det må dere være stolte av – jeg er i alle fall veldig stolt av det!, sa en sprudlende ordfører Marianne Borgen.

– Glad for skryt

- Jeg er veldig glad for at ordføreren skryter av alt det vi har klart å få til av sosiale prosjekter i klubben, og barna elsker jo så klart når ordføreren kommer på besøk for å heie på dem alle sammen. 

Det er Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn som arrangerer turneringen som er for alle skoleelever fra 5. til 7. klasse i Oslo.

Flere prosjekter

I tillegg til Vålerenga mot rasisme, har samfunnsavdelingen fokus på Jobbsjansen, Inkludering og Enga Aktiv. Denne formiddagen var det imidlertid fotballen som sto i sentrum.

– Vi har mer enn 77 klasser fra mer enn 20 skoler som spiller med fokus på Fair Play, antirasisme, all form for diskriminering og det er et fantastisk mangfold. Fargerik Fotball handler om å ta et klart standpunkt mot rasisme som dessverre fortsatt er et problem i fotballen og i idretten. 

Men hva er ordførerens favorittlag?

– Favorittlaget mitt er Vål´enga! 

Enkelt og greit.


Annonse:

Annonse fra Eliteserien: