Nominert til Europeisk pris

European Club Association (ECA) kårer Europas beste samfunnstiltak blant åtte europeiske storklubber.

Annonse:


Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn er blant åtte klubber i Europa som er nominert til å få prisen for beste samfunnsprosjekt i 2018.

Vålerenga er nominert for arbeidet de gjør med Gatelaget, og her er beskrivelsen ECA (European Club Association) har om prosjektet: 

"The club set up a street football team for drug abusers, providing a platform for physical activity, social development and inclusion"

Vinneren vil bli annonsert på ECA Awards I Split 10. september 2018. Blant de andre klubbene som er nominert, finner vi storheter som Chelsea FC (med arbeid for å bekjempe antisemittisme), Manchester City (for arbeid med å bedre barns leseferdigheter) og FC Schalke 04 (for arbeidet med flyktninger og fattige i byen) for å nevne noen. 

Se video om Gatelaget øverst i saken. 

Les om alle de nominerte klubbene her

Daglig leder i Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn, Lars Eirik Eggen er stolt over å bli nominert til denne prisen, og er spent før vinneren kåres i midten av september. 

- Det er utrolig moro å bli nominert til denne prisen. Det er en anerkjennelse av vårt sosiale engasjement, og viser at vi er unike i europeisk sammenheng. Både trenere og spillere på Gatelaget hadde fortjent denne prisen fordi de har skapt et utrolig godt miljø hvor alle tar vare på hverandre, sier Eggen. 

Her er en oversikt over tidligere års vinnere: 

  • 2017: Aberdeen FC (SCO) “Dementia Friendly Wellbeing”
  • 2016: PSV Eindhoven (NED) “PSV United”
  • 2015: Arsenal FC (ENG) “Arsenal Employability Programme”
  • 2014: Real Madrid CF (ESP) “Socio-Sport School Gallinero Slum”
  • 2013: KRC Genk (BEL) “FRZA! Welfare Cup"
  • 2012: FC Shakhtar Donetsk (UKR) “Say No to Orphanism”
  • 2011: Celtic FC (SCO) “Ability Counts”
  • 2010: Hapoel Tel-Aviv FC (ISR) “Mifalot"

Her er et tilbakeblikk fra kampen mellom A-laget og Gatelaget i 2017

Annonse fra Obos-ligaen: