Måtte opp i ringa mot Turn

Vertene kjempa heroisk, men da Vålerenga skrudde opp tempoet etter hvilen ble det til slutt en komfortabel 5-0-seier og avansement til cupens tredje runde.

Det var ordentlig cupstemning på Myhrer stadion da Eidsvold Turn inviterte til fest onsdag kveld, og godt over 1500 mennesker hadde tatt turen for å se lagene i aksjon i den andre runden av årets NM-sluttspill.

Vålerenga måtte naturligvis finne seg i å være store favoritter, og allerede etter elleve minutter satte Matthias Vilhjalmsson inn kampens første etter glitrende angrepsspill.

Felix Horn Myhre diska opp med en utsøkt pasning mellom back og midtstopper og spilte fri Chidera Ejuke. Han fikk masse tid og rom til å prikke innlegget til Matthias Vilhjalmsson, som enkelt kunne sette inn 1-0 til Oslos stolthet.

Matthias Vilhjalmsson sendte Vålerenga i føringen borte mot Eidsvold Turn (Foto: Kenneth Berger)

Straffemiss

Eidsvold Turn har starta 2019-sesongen i 3. divisjon meget godt, og viste tidvis også gode takter mot laget som innehar 3. plassen i Eliteserien.

Kun minutter etter at Vålerenga gikk opp til 1-0 fikk de en eventyrlig mulighet til å utligne da dommer Shervin Heydary pekte på straffemerket. Ingolfur Örn Kristjansson prøvde seg på en frekk chip, men forsøket fra elleve meter endte i metallet, og Vålerenga kunne puste letta ut.

Kristjansson sendte Kjetil Haug ene veien og ballen den andre, men metallet redda Vålerenga (Foto: Kenneth Berger)

Selv om Deilas menn hadde mye ball yppet blåtrøyene fra Eidsvoll seg. Etter 37 minutter satte Stian Teksum en ball i nettet, men denne ble heldigvis avblåst for offside. Vilhjalmssons scoring etter elleve minutter var omgangens eneste og lagene gikk dermed til pause på stillinga 1-0 til Vålerenga.

Spenning lenge

All den tid det bare sto 1-0 til Vålerenga var det stor spenning på Myhrer stadion, og like etter hvilen var Eidsvold Turn kun en feberredning av Haug unna å utligne til 1-1.

Et innlegg ble slått lavt inn i boksen, og Kristjansson kasta seg foran Jonatan Tollås Nation og kom først på ballen. Vålerengas sisteskanse varta opp med en strålende beinparade og hindra scoring for vertene.

Ketchup-effekt

Der Eidsvold Turn bomma, traff Vålerenga, og etter 55 minutter satte Bård Finne inn 2-0. Horn Myhre dansa seg inn i boksen og fant lysluggen med en 45-graderspasning. LSK-dødaren trengte to forsøk på å sette kula i nettet, men fra syv meter var nr. 11 nådeløs og dobla for Vålerenga.

Aron Dønnum var tilbake på sin gamle hjemmebane onsdag kveld (Foto: Kenneth Berger)

Seks minutter senere var Finne servitør da han svingte inn et hjørnespark på hodet til Matthias Vilhjalmsson. Islendingen var råsterk i lufta og heada inn sitt andre for kvelden.

Og nå var Finne ordentlig på jobb. Fire minutter senere satte han inn sitt andre for kvelden, og økte ledelsen til 4-0 for Vålerenga.

Hjemmelaget la ned en voldsom innsats, men da Vålerenga fikk fart på angrepsspillet hang ikke Joakim Dragstens menn med på notene, og ti minutter før slutt fullførte Finne sitt hattrick fra straffemerket.

Eidsvold Turn bidro både til en god kamp og en veldig flott cupopplevelse på Myhrer stadion, og vi ønsker å takke vertskapet for arrangementet.

Vi ønsker også å takke alle våre reisende supportere som tok turen til Eidsvoll. Vi ses på Intility Arena lørdag kveld når Lillestrøm kommer på besøk til hovedstaden!