Målbonanza da rekruttlaget vant

Vålerenga 2 klatra opp på trygg plass etter en knallsterk 4-2-seier borte mot Fløy-Flekkerøy mandag kveld.

Vålerenga 2 leda 2-1 da 88 minutter var spilt i Flekkerøy, men da dommeren blåste av kampen drøyt fem minutter senere, sto det 4-2 til rekruttgutta.

Solid førsteomgang

Rekrutta tok kommandoen fra start, og gikk fortjent opp i ledelsen etter 14 minutter ved Oliver Valaker Edvardsen. Vålerenga var enormt pasningssterke og eide ballen den første halvtimen, før Fløy tok mer over og hadde et par store sjanser.

Mot spillets gang på det tidspunktet var det imidlertid Vålerenga som økte ledelsen til 2-0 tre minutter før pause, da Sander Werni satte inn sesongens 12. mål for rekrutta. 2-0 holdt seg også til pause.

Sander Werni satte inn sitt 12. mål for sesongen (Foto: Kenneth Berger)

Eksplosiv avslutning

Fløy reduserte etter en drøy time, men det var knapt målsjanser til noen av lagene før kampen tok virkelig fyr helt på tampen. Vålerenga 2, som på sine to siste kamper har mista seieren på overtid mot Arendal (3-3) og tapte for Skeid (2-3), holdt pusten da Fløy avslutta i tverrliggeren fem minutter før slutt.

Vålerenga beholdt roen, og satte inn 3-1 i det 88. spilleminutt etter et utsøkt langskudd fra Sakarias Opsahl. Fløy gikk rett i angrep etter avspark, og reduserte til 3-2 bare sekunder senere.

Klokka hadde så vidt passert 90 minutter da Fløy ropte på straffe, men dommeren vinka spillet videre. Vålerenga kjørte kontra og Edvardsen punkterte kampen med sitt andre for kvelden. Vålerenga 2 vant 4-2, og tok tre verdifulle poeng.

Over streken

Med seieren noterte Vålerenga 2 seg for sitt 23. poeng i sesongen, og passerte dermed Stjørdals-Blink (22 poeng) og nettopp Fløy på bedre målforskjell. Rekruttlaget ligger med det på 10. plass på tabellen.

Førstkommende søndag kommer Kjelsås til byderby på Intility Arena klokka 15.00. Vel møtt!

Fløy-Flekkerøy - Vålerenga 2 2-4 (0-2)
Arkicon Arena Flekkerøy, 1100 tilskuere.

Mål: 0-1 Oliver Valaker Edvardsen (14), 0-2 Sander Werni (42), 1-2 Henrik Andersen (62), 1-3 Sakarias Opsahl (88), 2-3 Magnus Ask Mikkelsen (89), 2-4 Edvardsen (90).

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson, Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Felix Horn Myhre, Oskar Opsahl, Aron Dønnum (Brede Sandmoen fra 78. min.), Magnus Retsius Grødem, Ulrik Mathisen, Sakarias Opsahl, Oliver Edvardsen, Sander Werni (Kevin Ogudugu fra 73.).

(Toppfoto: Oliver Edvardsen scora to mål mot Fløy-Flekkerøy. Arkivfoto: Kenneth Berger).