La Manga-seminar, kretslagssamling og treningskamper

Dette har skjedd i utviklingsavdelingen de to siste ukene.

Annonse:

Som vanlig har det vært full aktivitet i utviklingsavdelingen de to siste ukene, både for spillere og trenere.

Vålerengas har hatt stort fokus på utvikling de siste årene, og det har båret frukter. Forrige helg var hele 26 Vålerenga-spillere i alderen 14-16 år innkalt til kretslagssamling og kamper mot Indre Østfold.

- Det ble spilt tre kamper i Kongsvinger, og Oslos kretslag vant alle sammen. Vålerenga-spillerne fikk vist seg frem, og det er både gledelig og positivt for oss, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Den siste uken har Hasselgren og rekruttrener Gard Holme deltatt på årets La Manga-seminar, der dager med talentutvikling har stått i fokus.

- I år hadde Toppfotballsenteret fokus på akademiklassifiseringen*. Vi fikk en god gjennomgang av klassifiseringen, og hadde fine diskusjoner med de andre toppklubbene, sier Hasselgren og legger til:

- Vi har litt jobb å gjøre dette året, men har fått mye på plass allerede. Den ene dagen på La Manga fikk vi besøk av Sevilla, som presenterte hvordan de jobber med sine akademi. Vi tok med oss mye god læring fra spanjolene, avslutter Hasselgren.

Saken fortsetter under bildet

Vålerengas G16-lag slo Sandefjord 3-2 på Vallefeltet forrige helg (Foto: Thomas Hasselgren)
Vålerengas G16-lag slo Sandefjord 3-2 på Vallefeltet forrige helg (Foto: Thomas Hasselgren)

Slik gikk treningskampene

Og mens utviklingslederen og hovedtrener for Vålerenga 2 var på seminar, tok Tommy Berntsen og rekruttene imot KFUM til treningskamp i Vallhall.

Vålerenga 2 - KFUM 2-1 (1-0)
Vålerengas målscorer: Niklas Castro (2)

- Vi spilte en solid kamp og la ned mye hardt arbeid. Å slå et lag som spilte OBOS-ligafotball i fjor er en sterk prestasjon av unggutta, sier Tommy Berntsen, som ledet laget i Gard Holmes fravær.

Lørenskog - Vålerenga G19 1-2 (1-1)
Vålerengas målscorere: Sakarias Opsahl og Magnus Høvde

- Vi var bedre enn Lørenskog i denne kampen, og dette til tross for at vi både stilte med et ungt lag og hadde flere debutanter. En solid gjennomføring, sier Berntsen.

Vålerenga G16 - Follo FK 2-3 (0-3)
Vålerengas målscorere: Max Engebrigtsen og Sander Brauer Ersøy.

- Vi spilte ingen god kamp, og hadde både for mange balltap og dårlige valg. Det vi tar med oss fra oppgjøret er at vi tok tak etter pause, og var nære på å utligne 0-3 fra den første omgangen, sier G16-trener Dennis Simonsen.

Vålerenga - Sandefjord G16 3-2 (1-0)
Vålerengas målscorere: Lukas Håll, Emanuel Grønner og Kenneth Ngyen

- Vi spilte en helt ok kamp. I perioder var det mye god fotball, men så mister vi også kontrollen i andre perioder. Vi hadde med oss fire nye spillere som leverte en godkjent innsats. Det var en velspilt kamp mot en motstander som var flinke til å utfordre oss, sier Simonsen.

Vålerenga - Sandefjord G14 7-0 (2-0)
Vålerengas målscorere: Josias Furaha 2, Henrik Loe Nilsen 2, Sheeram Sritharan, Jonatan Nordstrøm og Christos Zafeiris.

- Vi lyktes godt med målsettingen for kampen, nemlig å ha kontroll på motstanderen og mye possession i laget. Vi skapte mange veldig store sjanser og hadde gode offensive bevegelser. Det er mye positivt å ta med seg videre, og også noen forbedringspunkter, sier U14-trener David Ribeiro. 

Stabæk - Vålerenga G19 3-5 (0-2)
Vålerengas målscorere: Fredrick Pettersen, Lars Olden Larsen, Robin Loe Nilsen, Sander Werni og Marcus Victorio.

- Dette var en kamp mellom to lag som ikke evnet å forsvare seg. Vi avsluttet kampen med et veldig ungt mannskap, så dette ble en fin erfaring for dem. Prestasjonsmessig har vi mer å gå på, men det er alltid godt å vinne, sa Tommy Berntsen etter kampslutt.

Kommende uke er det vinterferie i Oslo, og derfor ingen treningskamper for spillerne i utviklingsavdelingen.

Under kan du lese hva akademiklassifiseringen går ut på:

* Det innføres et eget klassifiseringssystem som blant annet evaluerer klubbene sitt utviklingsarbeid. Målet er vesentlig å forbedre fotballnasjonens prestasjonskraft gjennom å utvikle flere og bedre spiller på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå. Akademiklassifiseringen skal derfor sette klare standarder, gi retning, motivere og samtidig hensynta klubbenes egenart og ulike konkurransefortrinn i sine regioner.

Annonse fra Obos-ligaen: