Kruttsterk seier for rekrutta!

Økte ledelsen til ti poeng på toppen av tabellen etter 2-1-seieren over serietoer FK Tønsberg mandag kveld.

Dette var en kamp som hjemmelaget fra Tønsberg burde vinne om de skulle ha heng på Vålerenga øverst i Norsk Tipping-ligaens avdeling 2, og hadde også mobilisert til kampen som trakk over 600 tilskuere. FK Tønsberg er det eneste laget som har slått rekrutta i år, men denne gangen var det Vålerenga som trakk det lengste strået ved å vinne 2-1.

Rett i ledelsen

Saken fortsetter under bildet.

Odin Thiago Holm FK Tønsberg_kb
Odin Thiago Holm (16) fikk sin debut for Vålerenga. Foto: Kenneth Berger.

Etter bare 13 minutter kom kampens første sjanse. Amin Nouri så Sander Werni gå på løp og sendte en utsøkt pasning, men keeper reddet forsøket til ligaens toppscorer. Men Vålerenga tok ledelsen ikke lenge etter.

Midtveis i omgangen er det Markus Nakkim som så Magnus Retsius Grødem gå på løp. FK Tønsbergs keeper kom på halvdistanse og Grødem bare stusset ballen elegant i det tomme målet. Like etter kunne samme mann doblet ledelsen: Keeper var igjen på halvdistanse, men Grødems lobb ble headet unna av en forsvarsspiller på streken.

Marcus Victorio FK Tønsberg_kb
Marcus Victorio måtte ut med skade etter bare en halvtime. Foto: Kenneth Berger.

Mens Vålerenga gikk i angrep på kanten etter en drøy halvtime, ble Marcus Victorio sparket ned midt på banen og skadet armen eller skulderen sin. Han måtte ut og Ziké Sereba kom inn. Sekunder etter kunne innbytteren doblet ledelsen etter at han ble spilt gjennom fra Osame Sahraoui, men han kom aldri til en ordentlig avslutning. Det sto 1-0 til Vålerenga ved pause.

To kjappe

Der Vålerenga dominerte den første omgangen var det hjemmelaget som hadde mest ball i andre, men det tok tid før den første virkelig store sjansen kom. Faktisk må vi midtveis i kampen da Kjetil Haug reddet mesterlig et forsøk fra Tønsberg.

Men ut av intet var det Vålerenga som økte ledelsen. Nouri sendte ballen opp til Grødem som la den inn til innbytter Elias Taubo som satte inn Vålerengas andre.

Hjemmelaget reduserte imidlertid et par minutter etter. Christian Østli ble spilt gjennom og fra skrått hold satte han ballen i nærmeste og det var på ny spenning. Vålerenga tok ut spissen Werni og satte inn midtstopper Harald Martin Hauso et kvarter før slutt for å demme opp angrepsbølgene som kom.

Matchvinner

Brede Sandmoen FK Tønsberg_kb
Kaptein Brede Sandmoen med Kjetil Haug i bakgrunnen. Foto: Kenneth Berger.

Tre minutter på overtid kunne det blitt utligning hadde det ikke vært for at Haug vartet opp med en feberredning. En ball ble spilt inn i Vålerengas boks, en Tønsberg-spiller sto plutselig åtte meter fra mål, men det knallharde skuddet ble stanset av matchvinner Haug.

Vålerenga 2 vant 2-1 og økte ledelsen på toppen av tabellen til nettopp FK Tønsberg. Nå er det ti poeng som skiller de to lagene. Med sine to mål mandag er rekrutta igjen Norges mestscorende lag i de fire øverste divisjonene i Norge.

Neste kamp ut er mot tabelljumbo Drøbak-Frogn på Intility Arena mandag om en uke.

PS. Både Odin Thiago Holm (16) og Trygve Solberg Aarstad (17) debuterte for Vålerenga 2 i mandagens kamp.

Kampfakta:

FK Tønsberg - Vålerenga 2 1-2 (0-1)

Tønsberg Gressbane, 605 tilskuere.

Mål: 0-1 Magnus Retsius Grødem (22), 0-2 Elias Taubo (69), 1-2 Christian Østli (71)

Gult kort Vålerenga: Christian Dahle Borchgrevink, Markus Nakkim, Brede Sandmoen og Kjetil Haug.

Vålerengas lag: Kjetil Haug – Christian Dahle Borchgrevink (Hans Jacob Thomsen fra 46. min.), Markus Nakkim, Brage Skaret, Amin Nouri – Osame Sahraoui (Trygve Solberg Aarstad fra 46.), Brede Sandmoen – Marcus Victorio (Ziké Sereba fra 32.), Magnus Retisus Grødem, Odin Thiago Holm (Elias Taubo fra 66.) – Sander Werni (Harald Martin Hauso fra 78.).

Se bilder fra kampen. Alle foto: Kenneth Berger.

Toppbilde: Elias Taubo ble matchvinner for rekrutta. Foto: Kenneth Berger.