Juniorlaget på tur til Sverige

Vålerengas U16- og U18-lag med kamper mot IFK Norrköping.

Annonse:

Lørdag morgen reiste juniorgutta på tur til Sverige for å spille to treningskamper mot IFK Norrköping, der lagene møttes halvveis i Karlskoga.

- Det var kult for meg å ta med gutta til min barndomsby. Vi stilte to unge lag for å se neste års juniorlag i aksjon og jeg vil takke KB Karlskoga for fin mottakelse i forbindelse med kampene, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren. 

IFK Norrkøping - Vålerenga U19 4-2 (1-0)
Vålerengas målscorere: Elias Taubo og Marcus Victorio

Vålerengas U19-gutter møtte IFK Norrköping i en 3-5-2-formasjon, og slet med å finne ut av eget press. Svenskene hadde gode ballspillere sentralt og stort ballinnehav. Vålerenga klarte allikevel å skape de største sjansene, men evna ikke å score.

IFK Norrköping tok ledelsen på en overgang og scora sikkert alene med keeper. Det var også det siste som skjedde før pause, og svenskene leda 1-0 halvveis.

Saken fortsetter under bildet.

Vålerenga og IFK Norrköping i aksjon i Karlskoga (Foto: Thomas Hasselgren)
Vålerenga og IFK Norrköping i aksjon i Karlskoga (Foto: Thomas Hasselgren)

Vålerenga starta 2. omgang bra og er flinkere i eget press, samtidig som laget er gode med ball. Hospitant Elias Taubo fra Asker ble spilt igjennom alene med keeper og var sikker alene med IFKs sisteskanse.

Etter utligninga falt dessverre laget sammen og fikk tre kjappa imot. Marcus Victorio reduserte med en suser mot slutten, men alt i alt var det en rotete kamp fra Vålerengas side.

IFK Norrköping - Vålerenga U17 1-3 (0-2)
Vålerengas målscorere: Emanuel L. Grønner, Robin Loe Nielsen og Mathias Bråten

- Unggutta leverte en veldig god 1. omgang og spilte ball i hatt med motstanderen. Vi hadde god struktur i angrepsspillet og Trygve og Osame gjorde som de ville sentralt på midten. Vi burde nok leda stort til pause, men det sto "bare" 2-0 etter scoringer av Emanuel og Robin, sier Hasselgren og legger til: 

- Vi gjorde en del bytter i løpet av kampen og rytmen ble deretter. IFK Norrköping reduserte etter et balltap før Bråten satte inn 3-1 på tampen av kampen. Vi stilte med mange debutanter og gjorde alt i alt en god kamp, avslutter Hasselgren.

Annonse fra Eliteserien: