Haakon Lunov ansatt som ny assistentrener

35-åringen fra Oslo har signert en avtale som strekker seg ut 2020.

Lørdag morgen møttes Vålerengas trener- og støtteapparat til oppstart i Asker, og blant forsamlingen dukka det opp et nytt fjes.

Haakon Lunov er ansatt som Ronny Deilas nye assistenttrener og har signert en kontrakt som strekker seg ut 2020. 

Deila og Lunov har jobba sammen både i Strømsgodset og Celtic, og nå gjenforenes de altså i Vålerenga. Det gleder hovedtrener Deila. 

- Haakon er en veldig god trener som jeg kjenner godt fra før. Han kommer til å passe godt inn i det teamet vi har her og bli en stor ressurs for oss, sier Deila. 

Lang erfaring 

Haakon Lunov var ansatt som toppspillerutvikler i Odd før han gikk til Strømsgodset og ble assitenttrener og analysesjef under Ronny Deila i 2011.

Annonse:
Da Deila ble manager i Celtic var Lunov med, men dro tilbake til Strømsgodset etter en periode i Skottland. Nå gjenforenes de to herrene i Vålerenga. 

- Først og fremst er jeg både stolt og veldig glad for å være på plass i Vålerenga. Jeg er en ambisiøs fyr som er tydelig og strukturert, og disse komponentene tror jeg kan være med å løfte det solide teamet som allerede er her, sier Lunov og legger til: 

- Jeg kommer til å ha det overordna ansvaret for å komplementere analysearbeidet inn i treninga, men vi er et team som skal jobbe tett sammen for å få det beste ut av spillerne. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, avslutter han. 

Komplett team

Med den siste tilveksten på plass er det sportslig apparatet komplett, og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen er fornøyd med gruppa som nå skal i gang med årets sesongoppkjøring. 

- Vi har veldig god følelse på det teamet vi nå har på plass. Dette er en sulten og ambisiøs gjeng som kompletterer hverandre hva angår kunnskaper, erfaring og egenskaper. Vi har hatt oppstartssamling i helgen, hvor mye av fundamentet for arbeidsmetodikk og fag har blitt gjennomgått, og nå er vi klare til å kjøre på, sier Ingebrigtsen. 

Vi ønsker Haakon hjertelig velkommen til Vålerenga! 

Fakta

  • Navn: Haakon Lunov

  • Født: 15. juli 1982

  • Tidligere klubber: Everton, Odd, Strømsgodset, Celtic

  • Rolle i Vålerenga: Assistenttrener

  • Kontrakt ut 2020

Annonse fra Eliteserien: