- Godt å få de første minuttene

Det sier Jonatan Tollås Nation etter én omgang mot S08, men det ble tap i Vålerengas første treningskamp for året.

Vålerenga åpna best i årets første treningskamp, men to kjappe scoringer etter en drøy halvtime i LSK-hallen gjorde at Sarpsborg 08 gikk til pause med ledelse.

Straffe imot

Danske Mikkel Agger sendte særpingene i føringen etter et innlegg fra venstre, mens Jørgen Strand Larsen dobla fra straffemerket like etter. Jonathan Lindseth kom alene med Kristoffer Klaesson, og Vålerengas sisteskanse tok kantspilleren istedenfor ballen.

Vålerenga viste gode tendenser, spesielt på venstresida, men mangla det siste foran mål. Det kommer, sier Bård Finne, som hadde to store sjanser den første omgangen.

- Vi begynner egentlig ganske bra, vi holder på ballen og spiller oss fint ut bakfra, noe vi har trent på hele uken. Vi får også noen gode muligheter, men når vi slepper inn et  unødvendig første mål, mister vi litt momentum, sier Finne.

Nytt lag etter hvilen

Etter pause ble så og si hele laget bytta (kun Lekven, Grødem og Klaesson sto igjen), og flere unggutter fikk sjansen til å vise seg frem. Noe de også gjorde.

Vålerengas toppscorer i PostNord-ligaen forrige sesong, Sander Werni, var nære ved å sette inn redusering til 1-2 da han ble spilt opp av Thomas Elsebutangen. Dessverre gikk avslutninga midt på mål og Aleksandr Vasyutin fikk en enkel oppgave med å redde skuddet.

Like etterpå var det Elsebutangen som fikk muligheten fra kloss hold, da Osame Sahori la perfekt inn fra høyresida. Også den avslutninga gikk midt på mål, men Vålerenga viste gode tendenser offensivt.

Salvesen x2

Der våre gutter misbrukte sine sjanser, var Sarpsborg 08 effektive. Nysigneringen Lars Jørgen Salvesen satte inn to mål etter hvilen og sørga for at det endte med 4-0-seier til Geir Bakkes mannskap.