Gard Holme tar over Skeid

Det ble i dag endelig klart at Vålerengas trenerutvikler blir Skeids nye hovedtrener.

Annonse:

Gard Holme har vært en nøkkelperson i Vålerengas utviklingsavdeling i en årrekke. Han har ledet blant annet Vålerengas rekruttlag, og det siste året har han vært trenerutvikler og metodikkansvarlig, blant annet med ansvar for å veilede og følge opp trenerne knyttet til utviklingsavdelingen.

Nå venter Gard Holmes første oppdrag som hovedtrener, når han skal lede oksene fra den andre siden av Sinsen-krysset i PostNord-ligaen i 2020. Skeid har stått uten hovedtrener etter at Tom Nordlie forlot klubben rett før jul.

Gard skal samarbeide med Vålerenga-legenden Morten Berre, som fortsetter som assistenttrener i Skeid.

En spennende utfordring

Gard Holme ser frem til å bli hovedtrener i Skeid.

- Det skal bli gøy å komme seg tilbake i trenerrollen igjen! Å ta over et A-lag er en kul utfordring, og Skeid er et spennende prosjekt med mye potensiale, sier han.

Han har vært i Vålerenga lenge, og er takknemlig for tiden som har vært.

- Å gå fra Vålerenga er selvfølgelig vemodig. Jeg har stortrivdes i klubben og kommer til å savne alle folkene der! Det har vært spesielt moro å få være med å bygge opp utviklingsavdelingen til å bli det som er Norges beste akademi, sier Gard.

Skeid og Vålerenga 2 møtes i årets PostNord-liga. Gard og Tommy Berntsen har hatt Vålerengas rekrutter sammen de siste fem årene. Det går mot to durablige oppgjør mellom gode venner og trenerkolleger.

- Å møte Vålerenga 2 blir selvfølgelig spesielt, men det gleder vi oss til, sier Skeids nye hovedtrener. 

Lagene møtes i begynnelsen av juni på Nordre Åsen (runde 9), og på Intility Arena i august (runde 17).

En fremragende jobb

Vålerenga er svært fornøyd med jobben Gard har lagt ned i Vålerenga.

- Vi takker Gard for en veldig godt gjennomført jobb i Vålerenga i mange år. At han nå får muligheten som hovedtrener er meget fortjent, og noe vi ikke har noe ønske om å stå i veien for. Vi er også glade for at han går til en Oslo-klubb, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Dialogen med Skeid har vært god.

- Skeid var veldig ryddige når de tok kontakt med oss, og det at Skeid henter en av våre trenere bare styrker samarbeidet mellom klubbene, sier Hasselgren.

Ansettelsen viser at Vålerenga har attraktive trenere.

- Vålerenga er en utviklingsklubb, og det innebærer mer enn å utvikle unge fotballspillere. Ansettelsen av Gard viser at vi også har trenere som er interessante for andre, og slik bør det være for lokomotivet i Oslo-fotballen, mener utviklingslederen.

Søker ny trenerutvikler 

Prosessen med å finne ny trenerutvikler er igangsatt. En så lenge løses arbeidsoppgavene internt.

- Midlertidig har vi en intern løsning der David Ribeiro ivartar metodikkansvaret, og undertegnede tar ansvaret for treneroppfølging på feltet. Dette gjøre at vi har tid til en ryddig prosess rundt nyansettelse i denne rollen, sier Hasselgren.

Vålerenga vil med det første komme med en stillingsutlysning. Samtidig er arbeidet med å kartlegge aktuelle kandidater er godt i gang allerede.

- Vi søker bredt, og vil derfor også utlyse stillingen. Vi har tid til å vente på rett person til å ta over for Gard. Dette er en veldig viktig stilling i Vålerenga, og personen som skal inn blir en nøkkelperson i utviklingsavdelingen, avslutter Hasselgren.

Annonse fra Eliteserien: