Gard Holme blir trenerutvikler

Etter fire år som hovedtrener for rekruttlaget trer Holme inn i en ny og viktig rolle i Vålerenga.

Tidligere rekruttrener Gard Holme blir ny trenerutvikler for utviklingsavdelingen etter at Roy Arne Berg har valgt å tre av fra sin stilling. Holmes oppgaver blir primært å jobbe internt mot klubbens trenere. 

Får en viktig rolle

- Gard er sterk faglig og har gjort en meget god jobb med rekruttlaget. Gjennom høsten har vi hatt gode diskusjoner der Gard selv har gitt uttrykk for at han ønsket seg nye utfordringer i klubben etter fire år med rekuttgruppa, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

- Han blir ansvarlig for å følge opp trenerne våre på feltet, se til at teamarbeidet fungerer og at lagene følger skoleringsplanen som er lagt. Han kommer også til å lage individuelle planer for hver enkelt trener.

Annonse:

Som trenerutvikler i Vålerenga får Holme en sentral og viktig rolle i klubben, og skal utfylle noen av Hasselgrens arbeidsoppgaver og ansvar. 

- Vi kommer til å jobbe tett sammen, noe vi for så vidt gjorde under akademiklassifiseringen i 2017. Neste år kommer vi til å være 13 heltidsansatte totalt. Det at vi nå ansetter en som kun skal jobbe med trenerne internt, tror jeg vil gjøre oss sterkere og bedre, sier Hasselgren. 

Spennende gruppe

Som hovedansvarlig for rekruttlaget i flere år, følte Holme seg klar for nye utfordringer og gleder seg til å ta fatt på oppgavene som venter. 

- Dette blir spennende! Jeg har alltid søkt meg mot nye utfordringer, og etter flere år rundt junior- og rekruttlaget, ser jeg nå frem til å ta større faglig lederansvar på tvers av hele utviklingsavdelingen sammen med Thomas, sier han og legger til:

- Det viktigste vi gjør i Vålerenga er å bidra til at spillerne våre blir bedre til å spille fotball. Den viktigste personen for å få til dette er treneren, og det å sette trenerne våre i utvikling må jo derfor være noe av det mest sentrale vi driver med. 

- Vi har fått på plass en gruppe med veldig spennende trenere, men vi har en utfordring med å få nok kontinuitet til å la de dyktige trenerne våre få drive spillerutviklingsprosessen over tid. Derfor blir det viktig å forsterke et faglig miljø, som de beste trenerne har lyst til å være en del av, og den utfordringen gleder jeg meg masse til å gyve løs på, avslutter han. 

Vi gratulerer Gard med en ny og spennende rolle i Vålerenga, og gleder oss til å følge arbeidet i utviklingsavdelingen de kommende årene. 

Annonse fra Obos-ligaen: