Før vi møter Godset

Endelig er det Eliteseriekamp igjen, og Vålerenga møter Strømsgodset på Marienlyst. Her er litt statistikk før runde 18 sparkes i gang!


Det er rart å si det, men endelig er sommerferien over. Fotballen ruller i Norge igjen, og Vålerenga skal i aksjon. Vi møter Strømsgodset på Marienlyst mandag kl. 19.00, og avslutter med det den 18. serierunden. 

Jevnt

Siden 1967 har Vålerenga møtt laget fra elvebyen 45 ganger. 17 av kampene har endt med tre poeng til oss, mens Godset står med 16 seire. Forholdsvis jevnt vil mange kanskje si. 

Statistikken viser at hjemmelaget som regel drar hjem seieren, men når det er sagt står Vålerenga med fem seire og fem uavgjort på 22 kamper på Marienlyst. 

Annonse:

Da lagene møttes på Ullevaal Stadion 18. juni i år, ble det poengdeling etter at Jonathan Parr og Enar Jääger scora ett mål hver. 

Les referat å se høydepunktene fra vårkampen her

Lagene i 2017

Vålerenga hadde en solid avslutning på vårsesongen, og inkluderer man cupen er Deilas menn ubeseira på de siste åtte kampene. 

Det er kun fire poeng som skiller lagene før mandagens kamp, men hele fem plasseringer på tabellen. Vålerenga ligger på 7. plass med en kamp mindre spilt, Godset på 13. plass med ett poeng ned til Kristiansund på kvalik. 

Overgangsvinduet er åpent i Norge, og det betyr endringer i spillestallen til mange av de norske klubbene. For vår del er Rasmus Lindkvist (AIK) og Madhusan Sandrakumar (på lån til Strømmen) ute, mens Adam Larsen Kwarasey er inne. 

Strømsgodset har solgt spissen Marco Tagbajumi til Lillestrøm, mens Mjøndalens keeper, Sosha Makani fullfører låneavtalen med drammenserne til midten av august. 

Tilbake på Gamle gress

Ronny Deila tok seriegull med Strømsgodet i 2013, og mandagens oppgjør på Marienlyst er det første for treneren etter at han tok over Vålerenga. 

Det samme gjelder Adam Larsen Kwarasey, som nå er spilleklar etter overgangen fra danske Brøndby. 

Dommere

Kai Erik Steen er hoveddommer på mandag, og skal dømme Vålerenga for tredje gang i 2017. Sammen med seg har han assistentdommerne Øystein Simon Ytterland og Jim Andre Alnes Dyb. 

Billetter

Vålerenga har fått 713 billetter, som alle er ståplasser, pluss tre handikap-plasser til denne kampen. Billettene er unummererte og er på Kiwi-tribunen felt K3.

Billettene koster kroner 200 for voksen og 120 for barn/student/honnør, og kan kun kjøpes på nett. 

Dette gjør du her

Eliteserien runde 18

  • Strømsgodset - Vålerenga

  • Mandag 7. august kl. 19.00

  • Marienlyst stadion, Drammen

Annonse fra Obos-ligaen: