For en fest på Bøler!

Engaland besøkte Bøler tidligere denne uka og det ble en fotballfest uten sidestykke!

Flere hundre barn og voksne tok turen til Engaland på Haraløkka onsdag for å besøke Bøler Idrettsforening. Nær sagt som vanlig var besøket en stor suksess.

Et naturlig valg

– Bøler er en klubb spekket med Vålerenga-supportere. Vårt aller første Engaland ble arrangert på Haraløkka for et par år siden, og det var naturlig at vi skulle komme hit for å vise hvordan Engaland-besøket har utviklet seg siden sist takket være hjelp fra Engaland-partner OBOS. Bidraget vi får fra OBOS har vært essensiell for å få dette på plass, og for det er vi evig takknemlig, sier eventsjef i Vålerenga Fotball Elite, Morten Nydal.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler Tippen_cato
Tippen var naturligvis på plass!

Når Engaland kommer på besøk tar de med seg en rekke aktiviteter i tillegg til å arrangere fotballtrening for klubbens lag. Av de mest populære tingene som er med er OBOS sin Engaland-hoppesklie.

– Barn og luft er en uslåelig vinner!, sier Nydal og legger til:

– Vi har med oss en scene, ballbinger, OBOS spanderer kaffe til de voksne, mens arrangørklubben selger sine kioskvarer som de naturligvis beholder alt av overskudd fra. Denne gangen var vi også så heldige å få med oss DJ Isaac som underholdt med tidsriktig musikk.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Hadeland Gran Hoppeslott_cato

Kjente profiler

Det var med andre ord tid for et gjensyn med klubben som har fostret mang en Vålerenga-profil opp gjennom årene. Egil «Snapper´n» Johansen, Øyvind Bolthof og Kjell Roar Kaasa for å nevne noen.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler allstar_cato
All Star-lagene til Bøler og Vålerenga. Foto: Cato Ingebrigtsen

De to førstnevnte spilte derimot for Vålerenga-legendene mot Bøler-legendene i All Star-kampen. I det jevne oppgjøret var det Vålerenga som stakk av med seieren 3-2.

Fikk møte Finne

Mens «Tippen» hadde sitt show på scenen til de minste, holdt Bård Finne et ungdomsseminar for de eldste. Der fortalte han om hvordan han holdt på med flere idretter samtidig som han spilte fotball da han var yngre, hvordan han trente da og nå, og ikke minst fortalte han om det målet mot Lillestrøm.

Saken fortsetter under bildet.

Knut Arild Løberg Mohammed Fellah Engaland Bøler_cato
Knut Arild Løberg trente ungdommen på Engaland. Mohammed Fellah var assistenttrener. Foto: Cato Ingebrigtsen

– Det var et veldig bra møte med ungdommen. De var engasjerte, hadde gode spørsmål og man kunne se at de var svært interesserte i både Vålerenga og sin videre fotballkarriere, sa Finne i det ungdommen gjorde seg klar til en treningsøkt med Knut Arild Løberg.

Trening med spillerne

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler Aron Dønnum_cato
Aron Dønnum var i sitt ess på Bøler! Foto: Cato Ingebrigtsen

Mens ungdommen brukte det ene halvdelen av Haraløkka, ble de øvrige barna trent av Vålerenga-spillerne. Der trente de på alt fra å lære å drible en Lillestrøm-spiller til skuddtrening til minifotball.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler Mohammed Abu_cato
Mohammed Abu strålte på Engaland. Foto: Cato Ingebrigtsen

I teltet til Stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn fikk de møte Kristoffer Klaesson og Johan Lædre Bjørdal mens de snakket om hvor viktig fair play er i fotballen. Fotballen er for alle; uansett kjønn, hudfarge, seksualitet, religion eller fysikk.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler Samfunn rasisme_cato
Johan Lædre Bjørdal pratet om mobbing i teltet til Vålerenga Samfunn. Foto: Cato Ingebrigtsen

VAR-drama

Da treningen var over var det endelig tid for «Drømmekampen» der alle barna spilte mot 10 Vålerenga-spillere. Bøler angrep og angrep og til slutt fikk de også hull på byllen. 1-0 holdt seg helt til ett minutt før slutt da dommer Pierre Kanstrup sjokkerte alle med å dømme straffespark til hjemmelaget.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler Drømmekampen_cato
Drømmekampen. Foto: Cato Ingebrigtsen

Etter signal fra VAR-teamet, måtte han sjekke om avgjørelsen var korrekt, noe han mente den var. Bøler utnytta straffa perfekt og vant kampen 2-0.

Invitert på kamp av OBOS

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Bøler OBOS_cato
OBOS er Engaland-partner. Foto: Cato Ingebrigtsen

Så ble det hele avsluttet med at spillerne overrakte et gavekort fra Engaland-partner OBOS hvor samtlige fremmøtte ble invitert gratis på Vålerengas neste hjemmekamp mot Viking på Intility Arena.

I forkant av kampen skal også flere av spillerne delta i Engaland Cup i Fanzone.

Se bilder fra dagen i bildegalleriet under. Alle foto: Cato Ingebrigtsen.

Annonse:

 

Annonse fra Obos-ligaen: