Finne med drømmescoring

Målgarantisten varta opp med volleyscoring i krysset da Vålerenga og Strømsgodset spilte 1-1 fredag ettermiddag.

Vålerenga gikk ut i et voldsomt tempo mot gjestene fra Drammen, og allerede etter seks minutter kom den første store sjansen.

Strålende spill mellom Magnus Lekven og Samuel Adekugbe på venstresida endte opp med at Bård Finne fikk skutt fra drøye 16 meter. Avslutninga hadde god retning, men Viljar Myhra bakerst hos Strømsgodset strakk seg så lang han var og fikk slått til corner.

Fire minutter senere var det Matthias Vilhjalmsson som kom forholdsvis alene igjennom, men med litt skrå vinkel og nok en god redning av Myhra lot scoringa vente på seg.

Gjestene ble spilt lave

Vålerenga kontrollerte den første omgangen med et solid grunnspill og aggressivt press. Strømsgodset lå stort sett med elleve mann på egen halvdel og kom heller ikke ordentlig i gang med eget spill.

Vålerengas frontrekke kom ofte rettvendt mot gjestenes forsvarslinje i gode posisjoner, og det offensive trøkket betalte seg etter 31 minutter.

Klasse-scoring etter mønsterangrep

Det hele starta med et strøkent innlegg fra Efrain Juarez på høyresida, og inne i boksen gjorde Matthias Vilhjalmsson en fantastisk jobb med å heade ballen til Bård Finne. Det som har vært Vålerengas målgarantist, både i fjor og så langt i vinter, dempa kula på brystet og banka ballen opp i vinkelen med venstrefoten til 1-0-ledelse.

Dette sto seg til pause, og Vålerenga leverte en meget solid omgang mot et Godset-lag som knapt var over midtbanen.

Se scoringa i videoen under.

Mange bytter

Ronny Deila var godt fornøyd med det han så før hvilen, og gjorde fem bytter fra start i den andre omgangen.

Allerede i løpet av det første minuttet kunne innbytter og landslagsklare Aron Dønnum økt ledelsen da han kom igjennom på høyresida, men godt press av en Godset-forsvarer gjorde at avslutninga gikk til side for målet.

Utligna på overtid.

Det ble noe jevnere fordeling på ballinnehav utover i omgangen, men det tok 92 minutter før gjestene skapte sin første målsjanse i kampen.

Den endte til gjengjeld i nettet bak Kristoffer Klaesson, og sørga for at kampen endte 1-1. Nå gjenstår kun generalprøven mot Lillestrøm fredag 22. mars, før alvoret starter lørdag mot Mjøndalen helgen etter.

Vålerenga - Strømsgodset 1- (1-0)