Ett steg nærmere cupfinalen

Enar Jääger ble matchvinner i 1-0-seieren over Elverum på Ullevaal Stadion.

I strålende solskinn, på en forholdsvis folketom Ullevaal Stadion, tok Vålerenga imot OBOS-ligalaget Elverum til fjerde runde i cupen torsdag kveld. Allerede før kampen var det klart at vinneren av oppgjøret må til Trondheim og Lerkendal i kvartfinalen.

Vålerenga tok som ventet initiativet i kampen, men de første 20 minuttene bar preg av mye feilpasninger, frispark og derav stopp i spillet.

Flyvende estlender

Da Vålerenga fikk opp tempoet i pasningsspillet utover i omgangen ble Elverum spilt lave, og hjemmelaget begynte å skape sjanser.

Enar Jääger har scora noen viktige dødballmål for Vålerenga tidligere, og mot Elverum var midtstopperen igjen på pletten da Ghayas Zahids hjørnespark ble skrudd inn på bakre stolpe.

Estlenderen fikk stå forholdsvis alene å heade Deilas menn i ledelsen, og scoringa så ut til å sette fart på Vålerenga. Etter en sjansefattig start kom det tre på rappen etter fint kombinasjonsspill på kantene, der kun godt forsvarsspill av Elverum hindra Moa og Zahid i å få nettkjenning.

Like før pause dansa Daniel Fredheim Holm seg gjennom gjestenes forsvar og slo inn foran mål, men dessverre klarte ikke Abdisalam Ibrahim å stokke beina å sette ballen inn i det åpne buret.

Det som burde stått både 2 og 3-0 til Vålerenga halvveis, ebba ut med Jäägers ene scoring etter 22 minutter.

Store sjanser

Ronny Deila tok ut Moa og satte inn Bård Finne fra start i den andre omgangen, og innbytteren var nære ved å øke ledelsen allerede etter ett minutt. Kun en god redning av gjestenes sisteskanse hindra bergenseren i scoring på sin første berøring.

Like etter testa Simen Juklerød skuddfoten fra distanse, men stolpen sto i veia for venstrebacken.

Selv om Vålerenga produserte store sjanser etter hvilen ville ikke ballen inn, og så lenge det kun sto 1-0 på tavla var det spenning i matchen.

Det skal sies at Elverum sjeldent var over midtstreken, men som vi alle vet: Cup er cup, og ni minutter før slutt testa Adnan Cirak skuddfoten, men avslutninga gikk heldigvis på utsiden av stolpen  til Larsen Kwarasey.

Enar Jäägers scoring etter 22 minutter ble kampens eneste, og dermed er Vålerenga klare for kvartfinalen i NM 2017. Den spilles mot Rosenborg på Lerkendal 28. eller 29. august.