Engaland besøkte Tøyen!

Det var folkefest på Caltexløkka da Engaland tok turen den korte turen ned til Tøyen onsdag kveld.

Midt på tjukkeste Tøyen på Oslos beste Østkant hadde klubbene Lille Tøyen, Forward, Tøyen SK og Sterling invitert til fotballfest sammen med Engaland. Over hundre barn deltok på en felles treningsøkt med 17 av Vålerengas nåværende og fremtidige fotballstjerner.

– Det var utrolig moro å besøke Tøyen. Uansett hvor i byen vi besøker med Engaland-prosjektet blir vi tatt imot med åpne armer. Samtidig opplever vi den fantastiske dugnadsånden som finnes i klubbene vi besøker. Med Engaland er vi synlige i bybildet og på Tøyen kommer man praktisk talt ikke nærmere vårt nedslagsfelt på østkanten, sier eventsjef i Vålerenga Fotball Elite, Morten Nydal.

Tilhørighet

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Tøyen Johan Lædre Bjørdal_cato
Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga fikk mange nye fans på Tøyen. Foto: Cato Ingebrigtsen.

Barn, unge og fotballinteresserte familier er målgruppa i Engaland-prosjektet. Vi ønsker gjennom de aktivitetene vi har å skape stolthet og tilhørighet til både eget lag og egen klubb, til Vålerenga, og til Oslo-fotballen generelt.

Spydspissen i Engaland-prosjektet er Engaland-besøket, der vi kommer med 20 spillere, Vålerenga-legender, «Tippen» og masse annet for å lage fotballfest. Vålerenga og Engaland-partner OBOS spanderer også billetter for de frammøtte til Vålerengas neste hjemmekamp – denne gangen søndag mot Rosenborg.

– Responsen på billettene var stor og det blir spennende å se hvor mange fra Tøyen som kommer på søndag, sier Nydal.

Vant – nesten

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Tøyen straffe Christian Dahle Borchgrevink_cato
Det manglet ikke på keepere da Vålerenga fikk straffe mot Tøyen. Foto: Cato Ingebrigtsen

Etter én times trening med Vålerenga-spillerne er det tid for Drømmekampen. Her spiller alle (!) barna mot Vålerengas spillere. Tøyen-lagene kjørte en slags 20-20-60-formasjon, men sleit med uttellinga foran mål. Kampens dommer, Johan Lædre Bjørdal, valgte sågar å gi Vålerenga straffespark midtveis i kampen til stor forundring hos både Tøyen- og Vålerenga-spillerne.

Vålerenga har aldri vunnet Drømmekampen, men selv ikke fra krittmerket klarte Christian Dahle Borchgrevink å overliste de, for anledningen, 40-50 keeperne til Tøyen.

Det sto 1-1 da keeper (!) Magnus Sjøeng sendte Vålerenga i ledelsen ett minutt før slutt med en gnistrende heading. Men rett fra avspark stormet Tøyen i angrep og utlignet på overtid. Tøyen- og Vålerenga-patriot Kasper Wikestad kommenterte kampen fra scenen, og viste vel at han var fornøyd med utligninga.

Saken fortsetter under bildet.

Kasper Wikestad Morten Nydal Engaland Tøyen_cato
Kasper Wikestad (t.v). kommenterte Drømmekampen sammen med Morten Nydal. Foto: Cato Ingebrigtsen

OBOS en viktig partner

Tidligere på dagen hadde Markus Nakkim holdt foredrag med ungdommene i Tøyen, mens Tippen og Frida Fiskepinne showet på scenen. Jonatan Tollås Nation var sammen med Vålerenga Mot Rasisme og pratet om hvordan mobbing generelt, og rasisme spesielt, ikke hører hjemme noe sted – i hvert fall ikke på en fotballbane.

Saken fortsetter under bildet.

Engaland Tøyen Vålerenga mot rasisme Jonatan Tollås Nation_cato
I tillegg til å trene fotball møtes alle deltakerne for å snakke om hvordan man kan bekjempe mobbing. Foto: Cato Ingebrigtsen.

Det hele var nydelig pakket inn i Vålerengas farger med stor hjelp fra OBOS – som for øvrig også var involvert i finansieringen av det nye, fantastiske kunstgresset på Caltexløkka.

– Samarbeidet med OBOS har vært helt fantastisk. Vi kan tilby et show og en aktivitet vi før bare kunne drømme om. Det at OBOS også spanderer billetten på alle fremmøtte gjør hele samarbeidet ekstra bra. Vi er stolte av å ha OBOS på laget så vi kan farge byen blå og rød, avslutter Nydal mens han planlegger Engaland Cup på Intility Arena i forkant av kampen mot Rosenborg på søndag.

Her er noen bilder fra Engaland på Tøyen. Alle foto: Cato Ingebrigtsen.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: