Endelig starter det igjen!

Ventetida er over og Vålerenga speller ball igjen. Gutta serieåpner borte mot Kristiansund og dette må du vite før kamp.

104 dager har gått siden Vålerenga knebla Odd på Intility Arena. Nå er ventetida endelig over og Oslos stolthet skal igjen kjempe om poeng. 

Kristiansund Ballklubb er verter i årets første eliteseriekamp. Vær og spilleforhold har vært en het debatt de siste ukene, men matta på Kristiansund stadion er grønn, myk og klar for festfotball. 

Hvem møter vi? 

Christian Magnus Michelsen er mannen som har tatt laget fra klippfiskbyen Kristiansund opp til det øverste nivået i norsk fotball. 2017 var klubbens første år i Eliteserien, og med 40 poeng havna de på en imponerende 7. plass i debutsesongen. 

16. mai i fjor møttes lagene for første gang i historien, og oppgjøret endte med 1-0-seier til Vålerenga, etter scoring av Robert Lundström. På bortebane sørga Ghayas Zahid for poengdeling og 1-1 etter at Christoffer Aasbak sendte vertene i ledelsen. 

Med kun to kamper å hente statistikk fra er tallenes tale klar før årets første kamp. Vålerenga har tatt fire av seks mulige poeng mot Kristiansund Ballklubb, og mandag 12. mars kl. 19.00 er neste mulighet til å ta tre nye. 

Skal du på tur eller på ØST? 

Vi har sagt det mange ganger før, og kommer til å si det ofte i år også. Vålerenga har Norges beste supportere! Som vanlig er det satt opp busser til bortekamper og selv om åtte timer og 12 minutter venter våre trofaste på vei til nordvestlandet, er det mange som har bestilt både bussbillett og kampbillett

Har du planer om å være hjemme i Oslo kan vi anbefale ØST på Intility Arena. Her kan du nyte både mat, drikke og hyggelig samvær, samtidig som du ser Vålerenga i aksjon. Kampen sendes direkte på MAX og ØST. 

Deilas utvalgte

ENGA Live hadde en fyldig direktesending med Deila og flere spillere etter den siste treninga før seriestarten. Lurer du på om gutta er klare, får du svaret her

Vålerenga kan skilte med en tilnærmet skadefri tropp (kun Enar Jääger er ute), og det gir Ronny Deila et herlig luksusproblem før avreise til Kristiansund. Trenerteamet kan kun ta med seg 18 spillere til nordvestlandet, og dette er de utvalgte som setter seg på flyet søndag ettermiddag: 

Vålerengas tropp

  • Adam Larsen Kwarasey, Marcus Sandberg

  • Amin Nouri, Christian Borchgrevink, Sam Adekugbe, Ivan Näsberg, Jonatan Tollås Nation

  • Daniel Fredheim Holm, Abdisalam Ibrahim, Samuel Kari Fridjonsson, Magnus Lekven, Magnus Retsius Grødem, Simen Juklerød

  • Sam Johnson, Peter Godly Michael, Fitim Azemi, Chidera Ejuke, Bård Finne

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: