- Endelig på rett side av byen

Etter to år i Stabæk er Harald Martin Hauso på plass der han hører hjemme. 16-åringen har allerede rukket å debuterte på A-laget, og nå er han klar for turnering med U19 i Odense.


Torsdag morgen satte Vålerengas U17- og U19-gruppe seg på bussen til Odense for turnering mot blant andre Holstein Kiel, Häcken, OB og Norrkôping. 

Debuterte for A-laget

En av spillerne som skal få måle krefter mot internasjonal motstand er midtstopper Harald Martin Hauso. 16-åringen debuterte for Vålerengas A-lag i treningskampen mot Strømmen forrige uke, og fikk vist seg frem for publikummet i Vallhall Arena. 

Annonse:

- Det var ufattelig gøy, og noe av det morsomste jeg har opplevd på en fotballbane. Jeg fikk beskjed om å være meg selv, og det var det jeg gjorde, sier Hauso, som presenterte seg med å dundre inn i en duell fra første sekund.  

Unggutten, med flere aldersbestemte landskamper for Norge, er født og oppvokst på Oppsal og en ekte østkantgutt. Etter et par år i Stabæk er han nå på plass der han hører hjemme. 

- Jeg er jo opprinnelig Vålerenga-gutt, men har vært et par år i Stabæk. Nå har jeg kommet meg til riktig side av byen, sier han med et smil. 

U19 Kai Thor Cup

Etter en kort treningsøkt i Vallhall er gutta nå klare for å ta turen til Danmark, og Hauso tror laget kan bite godt fra seg i møte med både dansker, svensker og tyskere. 

- Vi har fått trent bra helt siden vi starta opp i januar, så det skal bli fint å få testa seg mot internasjonal motstand, avslutter han. 

Last ned turneringsoppsettet via linken nederst i saken. 

Saken fortsetter under bildet. 

Lukas Thorsen Håll gleder seg til Suvit Cup i Odense (Foto: VIF Media)
Lukas Thorsen Håll gleder seg til Suvit Cup i Odense (Foto: VIF Media)

U17 Suvit Cup

En annen spiller som også har fått vist seg frem på en ny arena i januar er 15 år gamle Lukas Thorsen Håll. Spissen, som opprinnelig kommer fra Lille-Tøyen, var med på landsdelssamlingen i Østfoldhallen tidligere denne måneden. 

Nå gleder han seg til å spille turnering med Vålerenga i Danmark, og tror motstanderne får litt av hvert å bryne seg på. 

- Jeg gleder meg veldig til å spille turnering. Vi får en fin pekepinn på hvor vi ligger før sesongstart, og jeg tror de (motstanderne red. anm.) kan forvente seg mål fra meg og seier til Vålerenga, sier han med et smil. 

Se intervju med Harald Martin, Lukas og trener Gard Holme i vinduet øverst i saken. 

Annonse fra Obos-ligaen: