" "

Dønnum tatt ut på landslaget for første gang

Vålerengas tekniker er klar for sin første U21-landslagssamling og får med seg Leo Cornic og Magnus Retsius Grødem på tur.

Aron Dønnum har hatt en strålende vinter for Vålerenga, og nå blir 20-åringen belønnet med uttak til sin første landslagssamling med U21-gutta. 

Gratulasjonene strømmet på fra både lagkamerater og venner da troppen ble offentliggjort, og hovedpersonen selv syns det er veldig gøy å skulle representere Norge. 

- Jeg har aldri spilt landslagsfotball og gleder meg selvfølgelig veldig mye til dette. Jeg var ikke klar over uttaket før jeg sjekka telefonen etter trening, og der strømmet det inn med meldinger, sier Dønnum og legger til: 

- Jeg håper å kunne bidra med det jeg står for, og så er det ekstra moro å dra på tur med to andre Vålerenga-gutter, avslutter han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Leo Cornic er tatt ut i sin første U21-tropp (Foto: NFF)
Leo Cornic er tatt ut i sin første U21-tropp (Foto: NFF)

Ble overrasket midt i treningen

Leo Cornic har vært fast inventar på G16, G17 og nå senest G18-landslaget, men i dag ble det klart at Vålerengas talentfulle høyreback er tatt ut i Leif Gunnar Smeruds Utropp til kampene mot Finland og Russland i Marbella. 

Annonse:

18-åringen var i styrkerommet etter endt fotballøkt da han fikk beskjeden, og trodde først det var tull. 

- Nei, du kødder, var den umiddelbare reaksjonen hans før han fikk summa seg litt.  

- Det er helt sykt, og det siste jeg hadde forventet. Jeg er naturligvis veldig fornøyd og stolt over å bli tatt ut, og skal gjøre mitt beste når jeg får muligheten, sier Cornic. 

I tillegg til Dønnum og Cornic er også Magnus Retsius Grødem (på lån i Ull/Kisa) tatt ut i Smeruds tropp. 

Saken fortsetter under videoen. 


De norske U21-gutta møter Finland og Russland i Marbella, og Smerud sier til fotball.no at han gleder seg til å se en del nye spillere i aksjon. 

- Vi har faktisk valgt å gå for en ganske ung og spennende tropp denne gangen som kommer fra tre litt ulike segment. Vi har 98-gutter som er de eldste og som fort kommer til å være en stamme i dette laget, vi har noen 99-gutter som også er med å konkurrerer om VM-plass, og så har vi, i godt samspill med klubbene, noen unge 01-gutter som får sjansen ettersom 00-laget er opptatt med EM-eliterunde, sier Smerud til fotball.no

Vi gratulerer gutta våre med et velfortjent uttak og gleder oss til å se alle med flagget på brystet! 

Slik spilles kampene

22. mars  Finland - Norge, Stadium Marbella kl 19.00
25. mars  Russland – Norge, Dama de Noche kl 16.00

U21-landslagets starter kvalifiseringen til EM 2021 i september, når de tar i mot Kypros på Marienlyst. De andre lagene i Norges kvalikgruppe er Portugal, Nederland, Hviterussland og Gibraltar. 

Annonse fra Eliteserien: