Cup-exit for Vålerenga

Rosenborg vant 2-0 på Lerkendal stadion etter en scoring i hver omgang.

For andre året på rad møttes Vålerenga og Rosenborg i kvartfinalen på Lerkendal stadion. Trondheim bød på et ufyselig høstvær, men gressteppet var strøkent og ga gode muligheter for fint spill.

Rosenborg måtte foreta et spillebytte allerede etter fire minutter, da venstreback Birger Melling måtte kaste inn håndkle. Det var også på den sida Vålerenga skapte kampens første store mulighet.

Felix Horn Myhre fikk tillit fra start i onsdagens kvartfinale (Foto: Kenneth Berger)

Chidera Ejuke fant Amin Nouri på løp langs sida, og høyrebacken la ballen hardt inn langs bakken. Der hadde Felix Horn Myhre tatt turen inn i boksen, og fra rundt 12 meter prøvde unggutten seg på direkte, men skuddet gikk over målet til André Hansen.

Se intervju med Horn Myhre nederst i saken.

Rosenborg i føringen

Like etter var plutselig Rosenborgs Djorde Denic helt alene med Adam Larsen Kwarasay etter en glipp bakerst hos Vålerenga. Midtbanespilleren chippa ballen over sisteskansen, og sendte hjemmelaget i føringen etter 17 minutter.

To minutter senere kunne det stått 1-1, men Vålerenga fikk scoringa annulert for offside da Sam Johnson satte returen fra skuddet til Chidera Ejuke i mål. Avgjørelsen var korrekt, men det hadde ikke vært ufortjent om Vålerenga utligna ut ifra spill og sjanser de første tyve minuttene på Lerkendal.

Hjemmelaget var dog giftig på kontringer og kunne fort økt ledelsen til 2-0, da Alexander Søderlund kom alene med Larsen Kwarase. Heldigvis var Jonatan Tollås Nation på plass og fikk rydda unna i siste liten.

Farlig fra høyre

Vålerenga hadde mye ball og skapte flere gode muligheter fra høyresida de første 45 minuttene. Nærmest var Bård Finne, da innlegget han slo endra retning i et Rosenborg-bein og hadde kurs mot motsatt kryss. Dessverre endte det kun med corner for Vålerenga, og Denics scoring etter 17 minutter var første omgangs eneste mål.

Felipe Carvalho måtte se ballen i nettet for andre gang i onsdagens kvartfinale (Foto: Ned Alley / NTB scanpix)

Økte ledelsen

Vålerenga spilte seg til et par halvsjanser de første minuttene etter hvilen, men var for upresise i avslutningene. Det var ikke trønderne, og det tok knappe ni minutter før Alexander Søderlund hadde dobla for vertene.

Vegar Hedenstad fikk vel mye ro og plass til å slå et presis innlegg fra høyresida, og inne i boksen var spissen helt alene og kunne enkelt bredside ballen i mål til 2-0 etter 54 minutter.

Samme mann var nære ved å sette inn Rosenborgs tredje for kvelden tyve minutter før slutt, men en fantomredning av Larsen Kwarasey sørga for at det fortsatt sto 2-0 da Aron Dønnum og Magnus Retsius Grødem entra manesjen.

Unggutta fikk allikevel ikke gjort så mye med vertens ledelse, og det endte med cup-exit på Lerkendal etter 0-2-tap onsdag kveld.

Se intervju med Felix Horn Myhre etter kampen i videoen under:

Ny match om tre dager

Det er heldigvis kort tid mellom kampene, og lite tid til å henge med hodet. Allerede søndag venter IK Start på Intility Arena i Elitseriens 24. runde.