Amund Skiri tilbake i Vålerenga

Den tidligere Vålerenga-spilleren er ansatt som assistenttrener.

Annonse:

Amund Skiri forlot Vålerenga som spiller i 2006, etter 31 kamper i den blå drakta. Nå er mannen fra Åndalsnes tilbake på Valle, og ansatt som assistenttrener fra 1. januar 2017. 

Artikkelen fortsetter under bildet

<em>På bildet: Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth og Vålerengas nye assistenttrener, Amund Skiri.</em>
På bildet: Daglig leder i Vålerenga Fotball Elite, Erik Espeseth og Vålerengas nye assistenttrener, Amund Skiri.

Skiri var spiller i Aalesund frem til sesongslutt i 2012, før han ble ansatt som spillende trener i Sportsklubben Herd i 2013. Der var han i fire år, før han sa opp stillingen tidligere i høst. 

Nå går altså ferden videre til Vålerenga, hvor han skal være assistenttrener under Ronny Deila, sammen med Morten Tandberg. 

- Det å få komme inn å være med å skape et godt fotballag og gode fotballspillere, er noe som trigger meg veldig. Det var det som gjorde at jeg syntes det både var riktig og veldig kjekt å komme til Vålerenga nå, sier Amund Skiri. 

Han vil gjøre teamet vårt enda bedre!

— Ronny Deila
Han har allerede rukket å ha flere samtaler med hovedtrener Ronny Deila, og de deler mange av de samme tankene om hvordan fotball skal utvikles. 

- Det synet om at du ikke jobber med fotballspillere, men med mennesker, at du skal få det beste frem i hvert enkelt menneske, som igjen skal føre til at du får frem gode fotballspillere, sammenfaller veldig godt med det jeg tenker om hvordan fotball skal utvikles, sier han.

Deila er glad for å ha fått Skiri med på laget, og skryter veldig av sin nye assistent. 

- I Amund får vi en hardtarbeidende, sulten og fotballintelligent trener, som er inkluderende og flink med mennesker. Det er naturligvis også positivt at han kjenner klubben fra før og er glad i Vålerenga. Han vil gjøre teamet vårt enda bedre, sier hovedtrener Ronny Deila. 

Amund Skiris kontrakt strekker seg fra 1. januar 2017 og ut sesongen 2019. 

Se intervju med Amund Skiri i videoen under


Amund Skiri

  • Født: 25. februar 1978 i Åndalsnes

  • Ungdomsklubb: Sportsklubben Herd

  • Spillerkarriere: Aalesund (2001-2004) Vålerenga (2005-2006) Aalesund (2006-2012) og Sportsklubben Herd (2013)

  • Trenerkarriere: Sportsklubben Herd (2013-2016)

Annonse fra Eliteserien: