Adekugbe: – Jeg elsker Oslo!

I dette intervjuet forteller Sam Adekugbe om livet i Oslo, livet i Vålerenga og hvordan Strømsgodset skal slås.

Søndag klokka 20.00 barker Vålerenga og Strømsgodset sammen på Marienlyst Stadion i Drammen. På lørdagens treningsøkt på Intility Arena var stemninga særdeles munter og latteren satt løst i hele spillergruppa. Det er kanskje ikke rart Sam Adekugbe opplever Vålerenga-garderoben som en av den beste han har vært i gjennom karrieren.

– Vi har en veldig god stemning innad i laget. Egentlig har den alltid vært god. Det er en av de beste garderobene jeg har vært i gjennom min karriere. Kameratskapet mellom gutta er fantastisk, alle er positive og alle ser fram mot neste kamp uansett om vi vant eller tapte den forrige. Og så snakker alle engelsk!, sier han mens han ler høyt.

Ikke norskkurs

For det at alle kan engelsk er noe av nøkkelen til hvorfor Adekugbe stortrives i Oslo og Vålerenga.

– Selv om man skulle lære seg norsk er det vanskelig fordi det virker som hele landet er komfortable med å snakke engelsk. Selv om ikke alle nordmenn kan språket hundre prosent så skjønner de nok til at man kan komme seg rundt i byen selv om man ikke kan norsk.

At den hurtige venstrekanten har fått mye ros i norske medier vet han derfor ingenting om.

– Jeg leser ikke norske nyheter eller ting som blir skrevet på sosiale medier så jeg visste ikke at jeg har fått skryt der for å være ærlig! Jeg kan noe norsk, men ikke nok til å kunne lese ting flytende. Jeg kommer ikke akkurat til å lære meg norsk bare for å lese hva mediene skriver om oss, sier Adekugbe mens latteren sitter løst.

Elsker Oslo

Saken fortsetter under bildet. 

sam_adekugbe
Sam Adekugbe stortrives i Vålerenga

At Adekugbe trives i Vålerenga er hersker det liten tvil om. Ei at han trives i den norske hovedstaden. For kanadieren omfavner alt som Oslo kan by på, og har også satt sin elsk på et norsk bakverk.

– Jeg går på cafe med noen av gutta på laget for å drikke kaffe og spise «kannelball» (kanelbolle – journ. anm.). Det er utrolig godt!  Jeg liker å lese og liker å spille litt bordtennis med noen av lagkameratene. Egentlig elsker jeg bare det å oppleve byen og se hva som finnes her. Jeg bor på Grünerløkka så jeg kan tusle overalt og bare nyte byen. Norge er et vakkert land og Oslo er en vakker by!

Er forberedt

Selv om Adekugbe elsker Oslo så elsker han også å spille fotball. Og han elsker å vinne. Søndag kveld er det Strømsgodset som er neste hinder for Vålerenga, og backen er klar på hvordan Vålerenga skal fremstå i kampen.

– Vi kommer ikke til å endre på noe. Vi har vist hvor godt vi kan spille denne sesongen og det er det vi må bygge videre på. Vi vet hva vi må fokusere på, vi vet hva vi skal gjøre og forhåpentligvis vinner vi mot Strømsgodset.

Saken fortsetter under bildet.

adekugbe_sam
Sam Adekugbe under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Vålerenga på Sarpsborg stadion. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Vålerengas bortestatistikk mot Strømsgodset er ikke den beste, men det fnyser han av.

– Slik statistikk er til for å brytes. I et perfekt scenario kan vi spille likt på hjemmebane som på bortebane, men vi vet det ofte ikke er samme type fotball som spilles. Det finnes bare der bare de absolutt beste klubbene i verden som kan ha samme spillestil både hjemme og borte. Ja, vi ønsker å angripe så ofte som mulig, men vi skal heller ikke forsvare oss naivt og åpne oss opp så motstanderen skaper mange sjanser på oss. Jo lengre kampen står målløs, jo bedre er det for oss. Strømsgodset er under mer press enn hva vi er og det må vi bruke til vår fordel.

Kampen mot Strømsgodset går på Marienlyst Stadion klokka 20.00 og vises direkte på Eurosport Norge.

Annonse:

Annonse fra Eliteserien: