– Vi legger oss flate

Vålerengas rekruttlag mister sannsynligvis det ene poenget laget tok mot Lyn mandag.

I kampen spilte Vålerenga med flere overårige spillere enn hva som er tillatt. Sportslig leder i Vålerenga Fotball Elite, Jørgen Ingebrigtsen, bekrefter at Lyn har levert en protest og at Vålerenga har svart på denne.

Saken fortsetter under videoen.


Reglene for andrelag sier at man kun kan ha tre spillere over 22 år på banen til enhver tid. I kampen mot Lyn mandag, startet Vålerenga med fire overårige spillere i kampen som endte 3-3 etter en sen Vålerenga-scoring. Lyn varslet umiddelbart etter kampen at de kom til å sende inn en protest i henhold til regelverket.

– I ettertid har Lyn levert en protest, helt rettmessig, og vi har nå svart på den. Det var en sjelden rutinesvikt i oppfølgning av hvem som skulle være i troppen og hvem som skulle starte kampen. Det er bare å legge seg flat, sier Ingebrigtsen onsdag formiddag.

Selv om poenget mot Lyn sannsynligvis glipper, gjelder det for Vålerenga å se fremover.

– Det som sannsynligvis skjer er at Lyn vinner kampen 3-0 og så må vi passe på å gjøre det bedre fremover. Feil kan skje, men vi må gjøre vårt beste for å unngå at det skjer igjen. Nå må vi bare ha fokus på de siste fem kampene som kommer i høst og prøve å ta de poengene som gjør at vi rykker opp.

Vålerenga 2 topper Norsk Tipping-ligaens avdeling 2 med 53 poeng – ni poeng foran Ørn-Horten på andreplass. Avstanden kan dog bli redusert til åtte poeng om Lyn får medhold i sin protest. Det gjenstår fem kamper i serien hvor kun vinneren rykker opp til PostNord-ligaen.

Annonse:

Annonse fra Obos-ligaen: