– Vi kan avgjøre alt selv

Vålerenga 2 tapte for bunnrival Stjørdals-Blink søndag ettermiddag, men med tre kamper igjen har laget fortsatt skjebnen i egne hender.

Det var to lag på desperat poengjakt som møttes på Intility Arena, men to mål og fire stolpetreff holdt ikke for rekruttene, som tapte 2-3 for Stjørdals-Blink.

Tre kjappe

Ulrik Mathisen sendte Vålerenga i ledelsen etter 24 minutter, mens Samuel Fridjonsson og Sander Werni hadde hver sin avslutning i henholdsvis tverrliggeren og stolpen. I stedet for flere Vålerenga-mål sa det pang-pang-pang i motsatt ende.

På 14 minutter hadde gjestene scoret tre ganger, og gikk også til pause med 3-1-ledelse.

– Jeg synes vi var veldig bra de første 25 minuttene, men så svikter vi helt og slipper inn tre unødvendige baklengsmål, sa Vålerenga 2-trener Gard Holme etter kampen.

Stang ut

Vålerenga 2 kom ut som et helt annet lag i andreomgangen, og dominerte både banespill og sjansestatistikken. Da Oskar Opsahl smalt inn reduseringen til 2-3 etter en knapp time var det helt fortjent. Vålerenga kjørte kampen, men kom ikke nærmere utligning enn ytterligere to treff i metallet. Dermed endte kampen med 3-2-tap.

– I andreomgangen var vi veldig gode, og vi hadde kanskje fortjent å få noe ut av denne kampen, men den svært dårlige perioden mot slutten av førsteomgangen ble avgjørende, sa Holme som fortsatt ser at rekrutta ligger på 10. plass på tabellen.

Jevnt i bunnen

Nardo ligger på 9. plass med 27 poeng, Vålerenga 2 og Stjørdals-Blink ligger begge over streken med 25 poeng, mens Fløy-Flekkerøy og Vidar ligger under streken med 24 poeng. Helt nederst ligger Vard Haugesund med bare 12 poeng og nettopp Vard er Vålerengas neste motstander i Haugesund om en drøy uke.

– Vi kan avgjøre alt selv. Aller først må vi slå Vard Haugesund og så får vi ta ting derfra, avsluttet Holme.

Kampfakta:

Vålerenga 2 - Stjørdals-Blink 2-3 (1-3)
Intility Arena, 142 tilskuere.

Mål: 1-0 Ulrik Mathisen (24), 1-1 Vegard Voll (28), 1-2 Andreas Weigner Rye (39), 1-3 Ole Kristian Rødahl (42), 2-3 Oskar Aron Opsahl (58).

Vålerengas lag: Kristoffer Klaesson, Leo Cornic, Harald Martin Hauso, Magnus Lekven, Ulrik Mathisen, Oskar Aron Opsahl (Sakarias Opsahl fra 88. min.), Aron Dønnum, Abdisalam Ibrahim, Felix Horn Myhre, Samúel Kari Fridjónsson (Oliver Valaker Edvardsen fra 73.), Sander Werni.