Voldgiftsretten har avsagt dom

Voldgiftsretten har gitt Stabæk Fotball medhold i saken mot Vålerenga Fotball.

vif logo plain

Voldgiftsretten har avsagt dom i saken mellom Stabæk Fotball og Vålerenga Fotball knyttet til opsjonsavtalen som ble inngått i oktober 2011 vedrørende daværende Stabækspiller Herman Stengel.

Bakgrunn

Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball inngikk i 2011 en avtale som ga Vålerenga Fotball rett, men ikke plikt – en opsjon – til å erverve fotballspilleren Herman Stengel. Opsjonspremien var 4 millioner kroner, og forfalt til betaling 15. oktober 2011. Vålerenga Fotball hevet avtalen 28. november 2011.

Hovedspørsmålet i saken har dreid seg om en uenighet mellom Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball om hvorvidt hevingen fra Vålerenga Fotball sin side var rettmessig. Hvis hevingen var urettmessig, er det spørsmål om Stabæk Fotball har krav på at Vålerenga Fotball betaler opsjonspremien med tillegg av avtalt rente. Stabæk Fotball tok ut stevning 27. januar 2014. Vålerenga Fotball svarte med tilsvar og stevning i motsøksmål 19. mars. Muntlige forhandlinger ble holdt 20. og 21. mai 2014. Dom ble avsagt 28. juni 2014.

Voldgiftsrettens dom
Dommen - i korthet - slår fast at Stabæk Fotball har rett på betaling av opsjonspremien og at Vålerenga Fotballs hevning av avtalen var urettmessig. Dette betyr at Vålerenga Fotball dømmes til å betale opsjonspremien på NOK 4 millioner + MVA i tillegg til avtalt rente, totalt NOK 7.785.795,91. Til fradrag på dette beløpet kommer et lån Vålerenga Fotball ga Stabæk Fotball høsten 2011 på NOK 2 millioner pluss avtalt rente, totalt NOK 2.139.534,24.

Vålerenga Fotball er forpliktet til å betale nettobeløpet på NOK 5.646.261 til Stabæk Fotball. I tillegg er Vålerenga Fotball dømt til å betale Stabæk Fotballs sakskostnader på NOK 529.000.

Forverret situasjon for Vålerenga Fotball

- Vålerenga Fotball tar voldgiftsrettens beslutning til etterretning. For Vålerenga Fotball betyr denne dommen at den økonomiske situasjonen forverres betraktelig. Voldgiftsrettens dom gjør situasjonen enda vanskeligere og mer dramatisk for oss. Vi må få bruke de neste dagene og ukene til å finne en mulig løsning ut av dette, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball.

Godt klima mellom klubbene

-Til tross for at dette har vært en langvarig og vanskelig sak, vil både Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball understreke at det er et godt klima mellom klubbene, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball og styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball.

Kontakt:

Stig Ove Sandnes (Daglig leder)

Tlf: (+47) 901 54 137 

Email: stig@vif.no

vif_odd
Siste nytt
Odd 1 - Vålerenga 2
Se høydepunktene fra søndagens seier på Skagerak Arena her.
vif_odd
Siste nytt
Vålerenga-jubel i Skien
Se bildene fra seieren på Skagerak Arena.
moa_lindkvist_jubel
Siste nytt
Seier i Skien!
Vålerenga slo Odd 2-1 etter to mål av Mohammed Abdellaoue.
vif_molde
Siste nytt
Kveldens 11`er mot Odd
To tidligere Odd-spillere fra start for Vålerenga. Se elleveren her!

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Kamper

Se alle

Odd 1 - Vålerenga 2

Vålerenga-jubel i Skien

Seier i Skien!

Kveldens 11`er mot Odd

Troppen til kampen mot Odd

Tippeligaen blir Eliteserien i 2017

Mest lest
Vår by, vår klubb
Sjekk ut årets råeste reklamefilm. Byen...
Se presentasjon av damespillerne
Vanligvis stiller de i blå drakt og hvi...
Supporterne står sammen for Vålere...
DNB ga 50.000 kroner til gatefotba...
Besøkte Sunnaas med Hurtigruta
Få med deg alt som skjer i Våleren...

Generalsponsor

DRAKTLAUGET

Bli partner