Voldgiftsretten har avsagt dom

Voldgiftsretten har gitt Stabæk Fotball medhold i saken mot Vålerenga Fotball.

vif logo plain

Voldgiftsretten har avsagt dom i saken mellom Stabæk Fotball og Vålerenga Fotball knyttet til opsjonsavtalen som ble inngått i oktober 2011 vedrørende daværende Stabækspiller Herman Stengel.

Bakgrunn

Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball inngikk i 2011 en avtale som ga Vålerenga Fotball rett, men ikke plikt – en opsjon – til å erverve fotballspilleren Herman Stengel. Opsjonspremien var 4 millioner kroner, og forfalt til betaling 15. oktober 2011. Vålerenga Fotball hevet avtalen 28. november 2011.

Hovedspørsmålet i saken har dreid seg om en uenighet mellom Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball om hvorvidt hevingen fra Vålerenga Fotball sin side var rettmessig. Hvis hevingen var urettmessig, er det spørsmål om Stabæk Fotball har krav på at Vålerenga Fotball betaler opsjonspremien med tillegg av avtalt rente. Stabæk Fotball tok ut stevning 27. januar 2014. Vålerenga Fotball svarte med tilsvar og stevning i motsøksmål 19. mars. Muntlige forhandlinger ble holdt 20. og 21. mai 2014. Dom ble avsagt 28. juni 2014.

Voldgiftsrettens dom
Dommen - i korthet - slår fast at Stabæk Fotball har rett på betaling av opsjonspremien og at Vålerenga Fotballs hevning av avtalen var urettmessig. Dette betyr at Vålerenga Fotball dømmes til å betale opsjonspremien på NOK 4 millioner + MVA i tillegg til avtalt rente, totalt NOK 7.785.795,91. Til fradrag på dette beløpet kommer et lån Vålerenga Fotball ga Stabæk Fotball høsten 2011 på NOK 2 millioner pluss avtalt rente, totalt NOK 2.139.534,24.

Vålerenga Fotball er forpliktet til å betale nettobeløpet på NOK 5.646.261 til Stabæk Fotball. I tillegg er Vålerenga Fotball dømt til å betale Stabæk Fotballs sakskostnader på NOK 529.000.

Forverret situasjon for Vålerenga Fotball

- Vålerenga Fotball tar voldgiftsrettens beslutning til etterretning. For Vålerenga Fotball betyr denne dommen at den økonomiske situasjonen forverres betraktelig. Voldgiftsrettens dom gjør situasjonen enda vanskeligere og mer dramatisk for oss. Vi må få bruke de neste dagene og ukene til å finne en mulig løsning ut av dette, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball.

Godt klima mellom klubbene

-Til tross for at dette har vært en langvarig og vanskelig sak, vil både Vålerenga Fotball og Stabæk Fotball understreke at det er et godt klima mellom klubbene, sier styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball og styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball.

Kontakt:

Stig Ove Sandnes (Daglig leder)

Tlf: (+47) 901 54 137 

Email: stig@vif.no

damelaget_blakstad_fridlund
Siste nytt
Se Arna Bjørnar - Vålerenga
Lørdagens Toppseriekamp på Arna Idrettspark ser du direkte her kl. 14.00.
david_brocken
Siste nytt
Vålerenga møter Arna Bjørnar i Bergen
Les hva David Brocken tenker før lørdagens Toppseriekamp.
trening_bingen_pmh
Siste nytt
Se video fra fredagens spilløkt
I solskinnet på Vallefeltet spilte gutta 7 mot 7. Se video her!
vif_sarpsborg_jubel
Siste nytt
Skal du til Ålesund?
Her er både billett- og turinformasjon før vårsesongens siste kamp.

Adobe Flash-plugin påkrevd

Denne siden krever Adobe Flash-plugin. Klikk her for å laste ned nyeste versjon av Flash-plugin.

Se flere videoer

Se Arna Bjørnar - Vålerenga

Vålerenga møter Arna Bjørnar ...

Se video fra fredagens spilløkt

Skal du til Ålesund?

Vålerenga møter Strømsgodset

Se NM-trekninga direkte her fra kl. 13....

Mest lest
Vår by, vår klubb
Sjekk ut årets råeste reklamefilm. Byen...
Se presentasjon av damespillerne
Vanligvis stiller de i blå drakt og hvi...
Supporterne står sammen for Vålere...
DNB ga 50.000 kroner til gatefotba...
Besøkte Sunnaas med Hurtigruta
Få med deg alt som skjer i Våleren...

Kamper

Se alle

Generalsponsor

DRAKTLAUGET

Bli partner