" "

Videre i NM med kalassiffer

Mye har skjedd i utviklingsavdelingen den siste uka. Vålerenga G16 slo blant annet Gran IL hele 14-0 på bortebane og tok seg videre i cupen. Les mer her!

Forrige uke var det både UEFA A-kurs, NFF B spillerutviklingskurs, landskamper, cupkamper og treningskamper, og de fleste i Vålerengas utviklingsavdeling var i aksjon. 

Landslag

Bosnia og Herzegovinas U17-landslag møtte Serbia til dobbeltlandskamp, og Vålerenga-spiller Amel Muratovic starta begge kampene for sitt Bosnia. 

- Det ble dessverre tap i den første kampen, men vi fikk med oss 2-2 i den andre. Jeg fikk gode tilbakemeldinger på hva som var bra, og hva som skal forbedres til neste gang. I slutten av mars venter EM-kvalik mot blant annet Norge. Det gleder jeg meg til, sier Amel. 

Saken fortsetter under bildet. 

Utviklingsleder Thomas Hasselgren kurser NFFs deltakere (Foto: Jonas Munkvold)
Utviklingsleder Thomas Hasselgren kurser NFFs deltakere (Foto: Jonas Munkvold)

UEFA As kursdeltagere på besøk

Torsdag i forrige uke fikk Vålerenga besøk av NFF og UEFA As kursdeltakere. Juniortrener David Ribeiro presenterte hvordan klubben jobber på treningsfeltet, og deltakerne fikk også overvære en treningsøkt i etterkant. 

Dagen etter var det Oslo FF som er en del av NFF B spillerutvikling som tok turen til Intility Arena.

Deltakerne fikk observere treningen til G19-laget etterfulgt av en teoretisk seanse med utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Han gikk igjennom hvordan Vålerenga og utviklingsavdelingen jobber med spillerutvikling for guttelagene fra 12-19 år. 

- Vi prøver alltid å bidra når NFF eller kretsen spør oss. Det ble to fine presentasjoner der vi fikk vist frem jobben som er gjort de siste årene. Deltagerne var nysgjerrig og spurte mye, og jeg håper at vi fikk frem budskapet vårt og at de som var tilstede kunne ta med seg noen tips hjem til egen klubb, sier Hasselgren.  

Kamper i uka som gikk

Det ble noen målrike kamper for Vålerengas del i forrige uke, og vi starter med oppgjøret på Intility Arena hvor fjorårets toppscorer for rekruttlaget, Sander Werni var i storslag mot Sandefjord. 

Vålerenga - Sandefjord G19 5-0 (3-0)
Vålerengas målscorere: Sander Werni 4 og Brede Sandmoen

- Resultatet er veldig bra, men kampen var ikke vår beste prestasjon. Spillerne la ned den innsatsen vi ba om før oppgjøret, men innimellom var vi både litt ufokuserte og urytmiske i spillet. Det førte til at Sandefjord fikk tre-fire målsjanser, noe som kunne gitt oss trøbbel, sier trener David Ribeiro og legger til: 

Alt i alt var vi det beste laget og kunne fort vunnet enda mer, men den viktigste lærdommen fra dette oppgjøret er at vi har mer inne og gutta er forberedt på å legge ned den innsatsen som kreves for å ta det neste steget, avslutter han.  

Saken fortsetter under bildet. 

Brede Sandmoen scora ett mål i kampen mot Sandefjord. Her er kapteinen i duell sentralt i banen (Foto: Kenneth Berger)
Brede Sandmoen scora ett mål i kampen mot Sandefjord. Her er kapteinen i duell sentralt i banen (Foto: Kenneth Berger)

Vålerenga - Strømsgodset G13 10-0 (4-0)
Vålerengas målscorere: El-Schaddai Furaha (2), Obiajulu Nwanne (2), Jones Elabdellaoui (2), Usman Akthar (hospitant fra Lilletøyen), Brooklyn Jensen-Sæther, William Silfver-Ramage og Ali Bendriss

- Dette var en godt gjennomført kamp med masse god øving på angrepsspill. Vi må fortsatt jobbe med å skape enda flere sjanser i etablert mot lag som ligger lavere i banen, men dette var et steg i riktig retning. Nå ser vi fremover mot en god treningsuke og den kommende treningsleiren i Gøteborg, sier trener Torstein Schutte. 

Vålerenga - Sandefjord G16 1-6 (1-3)
Vålerengas målscorer: Shreeraam Sritharan

- Mot Sandefjord fikk spillerne våre både god læring og ikke minst nyttig erfaring i hvordan man konkurrerer på et nytt og høyere nivå. Jeg håper denne kampen gir ny motivasjon til å jobbe ekstra hardt på trening i uka som kommer, sier trener Enrique Paez. 

Oslo Øst - Ostføld G14 0-1 (0-1)

- Dette var en av de beste prestasjonene vi har levert i år med ball. Etter de første 20, der Østfold også scorer, blir vi roligere og bedre med ball, og kom oss oftere høyere i banen. Vi manglet litt på bevegelsene og valgene på siste tredjedel for å kunne skape enda flere store sjanser. Dette skal vi jobbe hardt for å bli bedre på, sier Torstien Schutte

Videre i NM for G16

Det ble en voldsom opptur for G16 da laget tok turen til Hadeland og oppgjøret mot Gran IL. Gutta ga seg ikke før det sto 14-0 på måltavla! 

Gran IL - Vålerenga G16 0-14 (0-6)

Jonatan Nordstrøm (4), Josias Furaha (3),
Matteo Hoang (2), Aleksander Skogli-Jensen, Christos Zaifiris, Magnus B Riisnæs, Viktor Sollien og Eskild Fredriksen.

- Dette var en voksen prestasjon fra gruppa. Spillerne klarer å opprettholde nivået gjennom hele kampen, og vi tar med oss at vi får mange på scoringslista. Periodevis har vi fortsatt ting vi kan rette på, men jeg er godt fornøyd, sier Enrique Paez

Annonse:

Kamper kommende uke

  • G12 og G14 reiser til Gøteborg på treningsleir.
  • G16 deltar i NTFs tiltak på Jessheim.

Søndag 17. mars

  • 15.00 Vålerenga 2 - Follo FK, Intility Arena
Annonse fra Eliteserien: