Vålerenga spilte med ti mann i 70 minutter

G19 interkrets var best mot Sandnes Ulf tross tidlig utvisning. Sjekk hvordan det gikk med utviklingsavdelingen forrige uke.

Fem kamper ble spilt i utviklingsavdelingen forrige uke, og det endte med tre seire ett tap og én uavgjort for Vålerengas talenter. Det starta med G14 sin kamp mot Ullern. 

Ukas kamper

- Gutta spiller en bra førsteomgang, er rolige med ball og godt organiserte, men etter pause ble det flere brudd i frispillingen. Dette gjorde at Ullern fikk flere overgangsmuligheter, som de også utnytta ved to anledninger. Oppsummert var det en bra utfordring på fysikk der vi til tider viste positive detaljer, sier trener Torstien Schutte.

Ullern G14 - Vålerenga 3-1 (0-1)
Vålerengas målscorer: Filip Thorvaldsen

For G13-laget ble det en solid seier over Lillestrøm til tross for en litt rotete førsteomgang.

- Det ble en del balltap fra begge lag, rett og slett på grunn av unøyaktighet i pasningsspillet. Etter pause ble det mye bedre for vår del, og gutta var roligere på ball. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi holdt nullen i andreomgang og i tillegg scorer to mål etter flotte angrep, sier Schutte.

Lillestrøm - Vålerenga G13 2-5 (2-3)
Vålerengas målscorere: Daniel Pequeno Harbo, Brage Eie Birkelund, Usman Akthar, Felix Eddysson og Elschaddai Furaha.

Akershus – Oslo Øst G14 3-4 (1-2)
Målscorere fra Vålerenga: Amez Mustafa 3 og Samrat Almas Ayman

- I oppgjøret mot Akershus var gutta tilstede fra start og klare for å fighte i hver duell. Denne innstillingen er viktig i hver eneste kamp for å legge grunnlaget for en god prestasjon. Vi tok ledelsen etter en fin kontring, der Filip spilte Amez flott igjennom og han gjorde alt rett alene med keeper, sier trener Schutte og legger til: 

- Akershus prøvde å presse oss høyt og ta oss på overganger, og det ble i perioder litt frem og tilbake. Vi er alle enige om at vi har forbedringspotensial med ballen i laget, men jeg syns gutta viser gutta fantastisk vilje og lagånd, spesielt når vi var under press på slutten med en knapp 4-3-ledelse, avslutter han.

Annonse:

Videre i cupen

Vålerengas G16-lag er videre i NM etter en solid seier over Moss FK på bortebane. Trener Enrique Paez var veldig fornøyd med prestasjonen etter kampslutt.

- Jeg er strålende fornøyd med seieren, og spesielt fornøyd med at vi ikke slipper Moss til et eneste skudd i kampen. Gutta kontrollerte alt fra start til slutt, og nå er vi ett steg nærmere i turneringa, sier Paez og legger til: 

- Det var ikke vår beste prestasjon sett under ett, og skal vi nå finalen må vi nok opp noen hakk til. Det har jeg god tro på at denne gruppa skal klare, sier han.

Moss FK - Vålerenga G16 NM 1-4 (1-3)
Vålerengas målscorere: Josias Furaha 2, Mathias Emilsen, Ousmane Diallo Touro

Saken fortsetter under bildet.

Juniorlaget jubla for 1-0-scoringa til Sander Werni etter pause, men det holdt ikke helt inn (Foto: Kenneth Berger)
Juniorlaget jubla for 1-0-scoringa til Sander Werni etter pause, men det holdt ikke helt inn (Foto: Kenneth Berger)

Tidlig utvisning

Vålerengas G19-gutter fikk en tidlig utvisning i interkretskampen mot Sandnes Ulf, og selv om de leda til det gjensto tre minutter, holdt det ikke helt inn for juniorene denne søndagen.

- Det ble en vanskelig kamp for oss, spesielt med det tidlige røde kortet. Vi dominerte riktignok kampen, og det eneste gjestene skapte noe på var når de spilte lange baller inn bak oss. Det er synd vi ikke holder helt inn, men dette er læring for gutta våre og jeg strålende fornøyd med mentaliteten de viser, sier David Ribeiro.

Vålerenga - Sandnes ULF G19 1-1 (0-0)
Vålerengas målscorer: Sander Werni

Kommende kamper

Onsdag 3. april
18.45 Stabæk - Vålerenga G19

Torsdag 4. april
20.15 Vålerenga - Vestre Aker G14 Kgb 2

Fredag 5. april
20.15 Vålerenga - Moss FK G16 Kgb 2

Lørdag 6. april
14.00 Sandnes ULF -Vålerenga G19

Søndag 7. april
15.00 Vålerenga 2 - Nybergsund, Intiltity

G14 spiller elitetiltak i Lillestrøm, mens G16 spiller elitetiltak i Trondheim

Annonse fra Eliteserien: