Vålerenga har signert sin 15. samarbeidsklubb!

Vi ønsker Harestua IL hjertelig velkommen til Vålerenga-familien.

Vålerenga Fotball Elite og Harestua IL har inngått et formelt klubbsamarbeid. Dette er den første samarbeidsklubben vi signerer i 2019, og den 15. totalt. 

En perfekt match

Dialogen mellom Vålerenga og Harestua starta allerede i 2018, og avtalen ble signert mellom klubbene tidligere i dag. Det er noe begge er veldig glad for.

- Harestua Fotball har som målsetning å gi unge fotballspillere av begge kjønn et godt utviklingsmiljø for å utvikle seg som fotballspillere. Samtidig har vi en overordnet målsetning om å ha med flest mulig lengst mulig. I den sammenheng har vi ønske om å jobbe med en stor klubb som deler våre verdier og har fokus på spillerutvikling, sier Svein Krakk i Harestua IL og fortsetter:

- Harestua var den første kvalitetsklubben i Oppland og vi jobber kontinuerlig med kompetanseutvikling av klubb og trenere. Vår filosofi er at det skal være lov å bli god, men det skal skje innenfor klubbens rammer og ikke gjennom ambisjoner til enkelttrenere eller foreldre. Vi har over tid erfart at Vålerenga har samme grunnholdning, der det er tydelige rammer for hvordan klubben jobber med utvikling av spillere innenfor klare rammer gitt av klubben. 

Annonse:

- En av utfordringene i arbeidet med spillerutvikling er at mange spillere har det veldig travelt med å bli gode. Gjennom samarbeidet med Vålerenga vil de forstå at de blir sett selv om de blir i Harestua, bare de legger ned tilstrekkelig treningsarbeid. 

Store ambisjoner

For Harestua er det viktig at både spillere og trenere i klubben får muligheten til å utvikle seg, og et samarbeid med Vålerenga vil forsterke dette og gjøre veien enklere.  
 
- Gjennom et samarbeid med Vålerenga får vi muligheten til å utvikle våre trenere, få faglig påfyll og ikke minst jobbe med en profesjonell aktør som ønsker å dele sine erfaringer. Samarbeidet gir også våre spillere en mulighet til å erfare hva som kreves av en spiller for å nå det øverste nivået i Norge. Det gir både verdifull erfaring og inspirasjon til å legge ned et tilstrekkelig godt treningsarbeid, 
 
- Vi tror at samarbeidet med Vålerenga vil gi både klubben, trenerne og spillerne et positivt løft gjennom deres vilje til å dele hvordan de jobber strukturert i alle ledd. Klubbens ønske om å dele sin kunnskap med oss som samarbeidsklubb, og ikke minst vilje til å komme ut til klubbene, er av stor verdi for oss i vårt arbeid med å utvikle klubben videre. Vi tror også det vil være til stor inspirasjon for både trenere og spillere i vårt arbeid med spillerutvikling, avslutter J. 
 
Harestua tilhører Indre Østland Fotballkrets, og er sertifisert som Kvalitetsklubb Nivå 1 av NFF. 

Styrker tilhørigheten til Indre Østland

Samarbeidsansvarlig i Vålerenga, Simen Moe sier følgende om den nye avtalen:

- Harestua er en veldig fin klubb å få med på laget, og det styrker tilhørigheten vår til Indre Østland ytterligere. I tillegg er klubben i en spennende prosess med tanke på hvordan de ønsker å drive med spillerutvikling internt i egen klubb, og det blir veldig spennende og interessant for oss å få bidra i denne prosessen, sier han og legger til:

- Etter de første møtene vi har hatt med klubben virker det som at dette skal bli et veldig fint samarbeid, hvor begge klubber kan dra nytte av hverandre på en god måte, avslutter Moe. 

Vi ønsker Harestua IL hjertelig velkommen til klubben!

Vålerengas samarbeidsklubber

1. Heming IL (Oslo Fotballkrets)
2. Holmen IF (Oslo Fotballkrets)
3. Kolbotn IL (Oslo Fotballkrets)
4. Grorud IF (Oslo Fotballkrets)
5. Follo FK (Oslo Fotballkrets)
6. Lille Tøyen IL (Oslo Fotballkrets)
7. Grüner IL (Oslo Fotballkrets)
8. Bøler IL (Oslo Fotballkrets)
9. Huk FK (Oslo Fotballkrets)
10. Høybråten / Stovner IL (Oslo Fotballkrets)
11. Hauketo IL (Oslo Fotballkrets)
12. Gran IL (Indre Østland Fotballkrets)
13. Vind IL (Indre Østland Fotballkrets)
14. Harestua IL (Indre Østland Fotballkrets)
15. HSV Fotball (Østfold Fotballkrets)

Annonse fra Eliteserien: