Treningsleir i Gøteborg

U12 og U14 har vært i Sverige sammen med de andre ungdomslagene i Vålerenga Fotball, og rekruttgutta slo Follo FK på Intility Arena.

Annonse:

I helgen var Vålerengas ungdomslag på treningsleir i Gøteborg, en tur som først og fremst hadde fokus på det sosiale, men som også inneholdt flere treningskamper. 

Under kan du lese hvordan lagene gjorde det i oppgjørene mot IFK Gøteborg. 

 • IFK Gøteborg - Vålerenga G13 1-3 (1-0)
  Vålerengas målscorere: William Silfver-Ramage, El-Schaddai Furaha og Daniel Pequeno Harbo

 • IFK Gøteborg - Vålerenga G13 2-3 (1-2)
  Vålerengas målscorere: William Silfver-Ramage, Jones El-abdellaoui og Brage Eie Birkelund

Trener Torstein Schutte var godt fornøyd med gjennomføringen av kampene, og glad for at laget fikk møtt annen motstand enn de spiller mot til daglig. 

- Vi fikk to fine og utviklende kamper, der gutta var gode med ballen i laget og hadde relativt god struktur i etablert forsvar. Vi kan fortsatt bli enda mer effektive foran mål, men denne helga har bevist at vi holder et bra nivå i mange faser mot et godt Gøteborg-lag, sier han og fortsetter:

- Vi ser at vi blir utfordret på intensitet hele veien og at en liten feil eller sløvhet kan bli hardt straffet. Det gir mer motivasjon til å ta enda et par steg på trening, og vi sitter igjen med mye lærdom etter denne helgen, sier han. 

 • IFK Gøteborg - Vålerenga G14 2-1 (0-1)
  Vålerengas målscorer: Filip Thorvaldsen 

- Det var en jevn fotballkamp med middels kvalitet. Vi viste
at vi tar steg i både frispillingen og i omstillingen, men må fortsatt jobbe med å bli litt mer tålmodig på siste tredjedel. Her blir vi tidvis litt for direkte, sier Schutte og legger til:

- Det har vært en fin helg, og gutta har fått øvd seg på det å være toppidrettsutøvere. Den læringen tar vi med oss, og forhåpentligvis sitter vi igjen med noen punkter som hjelper oss videre, både som spillere og lag, avslutter Schutte.

NTF elitetiltak på Jessheim

Vålerengas G16-gutter deltok på NTFs elitetiltak på Jessheim, og gikk seirende ut av oppgjøret mot både Brann og Lillestrøm. Det tok dem til finalen, men dessverre ble oppgjøret mot Ull/Kisa utsatt (spilles torsdag 21. Mars) på grunn av snøværet. 

 • Vålerenga G16 - Lillestrøm 1-0
  Vålerengas målscorer: Christos Zaifiris

 • Vålerenga G16 - Kristiansund 1-1
  Vålerengas målscorer: Mathias Emilsen

 • Vålerenga G16 - Brann 3-0
  Vålerengas målscorere: Thomas Knutsen, Jonatan Nordstrøm og Josias Furaha.

Trener Enrique Paez var godt fornøyd med gutta sine og oppsummerer helgen på Jessheim slik: 

- Det var en veldig viktig helg for oss som gruppe. De måtte takle mange tøffe situasjoner i flere faser av spillet, både på og utenfor banen, noe de taklet godt. Spillerne gjorde en god jobb med p tilpasse seg og reagere på de ulike situasjonene som oppsto, og høydepunktet var kampen mot Brann, sier Paez og legger til:

- Det var en flott turnering, og både gjennomføringen og servicen fra de som arrangerte kampene var veldig god, avslutter han. 

Saken fortsetter under bildet. 

Odin Thiago Holm (t.v) scora sitt første mål for Vålerenga. Her blir han gratulert av U21-landslagsklare Oskar Opsahl (Foto: Kenneth Berger)
Odin Thiago Holm (t.v) scora sitt første mål for Vålerenga. Her blir han gratulert av U21-landslagsklare Oskar Opsahl (Foto: Kenneth Berger)

Odin Holm med første scoring for Vålerenga

Vålerengas rekruttlag fikk søndag besøk av Follo FK på Intility Arena, og våre unge, håpefulle tok raskt kommandoen på eget gress.

Odin Thiago Holm var på plass i Oslo denne helgen, og fikk sin første scoring i den kongeblå drakta.

 • Vålerenga 2 - Follo FK A 4-2 (2-1)
  Vålerengas målscorere: Sander Werni, Odin Holm, Elias Taubo og Almin Dacic.

- Vi spilte en god kamp, og så store forbedringer, spesielt defensivt, sammenlignet med kampen I forrige uke. Spillerne var fokuserte og vi så igjen noen av de tingene vi hadde trent på gjennom uka. Det var fint å se hvordan gutta reagerte etter å ha sluppet inn mål, og selv om det fortsatt er ting å jobbe med tar vi nye steg hele tiden, sier trener David Ribeiro.

Kamper neste uke

Torsdag 21. mars
Ull Kisa - Vålerenga G16, Jessheim Arena (TBA)

Fredag 22. mars
18:00 Vålerenga - Lillestrøm G14, KGB 2

Lørdag 23. mars
16:30 Vålerenga G12 - Ull Kisa G13, KGB 2

Søndag 24. mars
13:00 Odd - Vålerenga G19, Skagerak
13:00 Odd - Vålerenga G16, Skagerak B

* I tillegg til kampene over spiller G13-laget soneturnering i Vallhall både lørdag og søndag.

Annonse fra Eliteserien: