Tre seire av fire mulige for utviklingsavdelinga

Vålerenga slo HamKam, Sarpsborg 08 og Troms/Finnmark, men fikk det tøft mot Lyn.

Vålerengas G14-lag fikk det tøft mot Lyn på Kringsjå, og unggutta måtte se seg slått 5-2 av rivalen fra vestkanten. 

- Det var en tøff kamp, spesielt forsvarsmessig. Lyn slo mye langt bak vår backlinje, så vi måtte falle av mye. Gutta prøvde å kontrollere kampen med ballen, men det var dessverre ikke nok til å score mål, sier trener Mohammad Dajani etter kampen. 

Lyn - Vålerenga G14: 5-2 (1. divisjon)
Vålerengas målscorere: Filip Thorvaldsen og Teo Hundvin-Haakonsen

To kamper for G16

Det gikk bedre for G16-laget da de møtte HamKam hjemme på Vallefeltet, og Josias Furaha ble den store helten med tre scoringer. 

- Vi starta kampen veldig bra, med god kontroll både defensivt og offensivt, og gikk til pause med en komfortabel 3-0-ledelse. Etter hvilen hadde vi en kort periode med dårlig fokus, og da putta HamKam to ganger. Da vi scora kampens fjerde mål var det i bunn og grunn avgjort, og seieren var fullt fortjent, sier trener David Ribeiro. 

Vålerenga - Hamkam G16: 4-2 (Interkrets)
Vålerengas målscorere: Josias Furaha (3) og Kenneth Ngyen

Vålerengas G16-gutter konkurrerer i to serier, interkrets og nasjonal serie, og mot Sarpsborg 08 på bortebane ble det en enkel match for laget til David Ribeiro. 

Annonse:

- Vi var det beste laget før pause, selv om vi bare skapte to målsjanser. Eneste gangen Sarpsborg 08 var i nærheten av vårt mål var ved cornere og frispark, sier Ribeiro og legger til: 

- Vår første nettkjenning kom i førsteomgangs siste minutt, og det ga oss en fin boost inn mot siste halvdel av oppgjøret. Foruten om en periode på fem minutter der vertene hadde litt trøkk på oss, var gutta gode til å forsvare seg og tok muligheten offensivt da det bød seg slik. Vi kan bedre, men alt i alt er jeg godt fornøyd med laget, avslutter Ribeiro. 

Sarpsborg 08 - Vålerenga G16: 0-3 (Nasjonal serie)
Vålerengas målscorere: Jakob B Flaten 2 og Amel Muratovic

Stiller eget lag i kretslagsserien

Som nevnt før stiller Vålerenga rent guttelag i kretslagsserien, og mot Troms/Finnmark på hjemmebane ble det 2-0-seier til gjengen fra Valle.

- Vi hadde god kontroll før pause og prøvde å kontrollere kampen med hurtige kombinasjoner sentralt i banen. Troms/Finnmark lå tett og kompakt, men vi skapte allikevel ti gode skuddmuligheter i løpet av den første omgangen, sier trener Mohammad Dajani og legge til: 

- Etter pause starta vi veldig bra, men dabba av de siste ti minuttene. Da var kampen i realiteten avgjort, og jeg er godt fornøyd med hvordan laget fremsto i dette oppgjøret, og utviklingen de har hatt avslutter han. 

Oslo Øst - Troms/Finnmark G14: 2-0
Oslo Østs målscorere: Oliver Braude og Teo Hundvin-Haakonsen

Kommende kamper

Onsdag 26. september
19.15 Bækkelaget - Vålerenga G12 (Ekeberg)

Torsdag 27. september
18.45 Vålerenga - Nordstrand G19 (Intility Arena)

Lørdag 29. september
13.15 Korsvoll - Vålerenga G14 (Korsvoll kunstgress)
14.00 Stabæk - Vålerenga G16 IK (Nadderud)

Søndag 30. september
14.00 Vålerenga - Molde FK G16 Nasjonal (Valle Hovin 2)
16.00 Vålerenga G12 - Holmen (Valle Hovin 2)

Annonse fra Eliteserien: