Storseier i cupen

G16 er videre i NM etter 5-0-seier over Fredrikstad.

Guttelaget tok seg videre til den første nasjonale runden etter en overbevisende seier over Fredrikstad FK. 

Annonse:

Vålerenga leda 2-0 etter de første 45 minuttene, og ga full gass også etter hvilen. Trener Dennis Simonsens gutter ga seg ikke før det sto 5-0 på resultattavla. 

- Vi starta litt rufsete, men da det første målet kom fikk vi mer kontroll over kampen. Det var litt spenning i forkant, blant annet fordi gjestene stilte med OBOS-ligadebutant Thomas Rekdal og flere andre landslagsspillere, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til: 

- Jeg syns gutta gjorde en svært god jobb, og tidvis var spillet lysende. Når det er sagt må vi klare å holde nivået i lengre perioder enn vi maktet i dag, men vi er gode i forsvar og vinner fullt fortjent til slutt. 

Klar for hovedrunden

For Vålerenga var det spesielt tre spillere som stakk seg ut. Mathias Kjølø var solid sentralt på midten og i tillegg var tomålsscorerne Lukas Håll og Fredrik Oppegård god for vertene. 

Den første nasjonale runden i NM spilles i august, og det er totalt 16 lag som får muligheten til å kjempe om avansement til kvartfinalen. 

Fra vår region (region 5) er Vålerenga, Lillestrøm, Sarpsborg og HamKam kvalifisert, og torsdag skal Kongsvinger og Stabæk kjempe om den femte og siste plassen. 

Til helgen venter en viktig kamp for G16 i nasjonal serie når Odd kommer på besøk til Vallhall Arena kl. 14.00.

Se bilder fra seriekampen i forrige uke i galleriet under: 

Fotograf: Kenneth Berger

Kampfakta

Vålerenga - Fredrikstad FK 5-0 (2-0)

1-0 Lukas Håll
2-0 Emanuel Grønner
3-0 Fredrik Oppegård
4-0 Lukas Håll
5-0 Fredrik Oppegård

Annonse fra Eliteserien: