Statoil talentleir i Porsgrunn

Vålerenga solid representert på samlingen.

Denne uka ble Statoil Talentleir gjennomført for G14, G15, G16 på Kjølnes Idrettspark i Porsgrunn.

Totalt deltok hele 135 spillere (46 per årgang), og nytt av året var at man både tok ut et landslag og et skyggelag med spillere født 2001 og 2002. På G14 ble det tatt ut to grupper, der ene var født første halvår, og den andre gruppa født andre halvår.

I løpet av uken ble det gjennomført treninger etter landslagsskolens modell, teori og internkamper. 

Annonse:

- Det er en veldig fin uke for våre spillere, der de får testa seg mot andre gode spillere fra resten av landet. Det gir både oss og dem gode referanser for hvordan de ligger an sammenlignet med andre spillere i samme aldersgruppe, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

- Jeg ser at vi har tatt steg som avdeling, og har flere spillere med nå enn tidligere. Det er et tegn på at vi jobber riktig på Valle, og vi har flere spennende spillere som jeg håper kan ta steget opp til å bli A-lagsspillere i framtiden. 

Hele ni guttespillere og ei jente (Statoil Talentleir i Stavanger) var representert fra Vålerenga, fordelt på de ulike lagene. Dessverre måtte Fredrik Oppegård melde forfall på grunn av skade.

  • G16-landslag: Leo Cornic, Oskar Opsahl, Mathias Kjølø og Martin Hauso
  • G16-skyggelandslag: Osame Sahraoui og Martin Riisnæs
  • G15-landslag: Trygve Aarstad og Fredrik Oppegård (forfall)
  • G15-skyggelandslag: Christoffer Bugge (keeper)
  • G14-1: Henrik Loe Nielsen
  • J16 (Damer A) landslag: Emilie Østerås

Tirsdag ble det gjennomført en internkamp for gutter født 2001. Både Oskar Opsahl og Martin Hauso er godt etablerte på landslaget og fikk hvile, mens øvrige Vålerenga-spillere fikk mye spilletid.

- Våre gutter klarte seg fint i denne kampen, og det er stort sett et jevnt nivå på alle. Når det er sagt må jeg allikevel trekke frem Mathias Kjølø som stakk seg ut blant øvrige, og imponerte litt ekstra, avslutter Hasselgren.  

Se bilder av guttespillerne i galleriet under: 

Annonse fra Eliteserien: