- Nyttig erfaring for unggutta

Vålerengas utviklingsavdeling med

Vålerengas G17- og G19-lag deltok i turneringer i Odense denne helgen, og etter kamper mot både nasjonal og internasjonal motstand fikk gutta nyttige erfaringer inn mot årets sesong. 

- Vi har hatt en fin helg i Odense med bra baner, bosted og mat. Gutta har spilt mange gode kamper mot ulik type motstand og sitter igjen med nyttig input før sesongstart hjemme i Norge. På vegne av Vålerenga ønsker jeg å takke OB for et flott arrangement, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren.

Kai Thor Cup - G19

Vålerenga måtte se seg slått av vertslaget Odense, som også ble turneringsvinner, men kunne allikevel ta med seg mye positivt fra oppgjøret.  

- Spillemessig var vi veldig bra, og skapte betydelig flere målsjanser enn Odense. De scorte på en corner, og på grunn av flere skader utover i kampen, ble andreomgang både rotete og oppstykket, sier trener Gard Holme. 

Seier over svenskene

I kamp to på lørdag var det duket for en svensk-norsk duell da IFK Norrköping sto på motsatt halvdel. Til tross for at kvaliteten ikke var fullt så god som i turneringens to første kamper, vant G19 fullt fortjent. 

Annonse:

Elias Taubo sørga for ledelse til pause, mens Marcus Victorio ble matchvinner med sin scoring i andreomgang. Kampen endte til slutt med 2-1-seier til Vålerenga. 

- Spillemessig var vi ikke fullt så gode som i de to første kampene. Selv om Norrköping styrte en god del av banespillet i begge omgangene, var vi solide på overganger og vant til slutt fortjent, sier Holme.  

Tap for Brann

I turneringens siste kamp var det Brann som sto på motsatt halvdel, og med mange tunge bein for Vålerengas del, ble det en tøff match mot bergenserne. 

Brann leda fullt fortjent 2-0 til pause, og selv om Vålerenga heva seg i andreomgang var det aldri fare på ferde for rødtrøyene. 

Saken fortsetter under bildet. 

Suvit Cup

En seier og to tap var fasit for G17 etter lørdagens og søndagens kamper i Suvit Cup. Mot Aalborg satte Mattias Bråten inn to mål og var kampens store spiller. 

Mot Häcken i kamp to var det svenskene som både styrte spillet og fant veien til nettmaskene. Vålerenga stressa mye med ball og mista fokus på arbeidsoppgaver, og da ble det vanskelig å komme tilbake i oppgjøret. 

I turneringens siste kamp mot Odense møtte Vålerenga både eldre spillere og mer fysisk motstand enn tidligere, og selv om danskene tok ledelsen var Stian Tjærnås Dahls unggutter med i matchen og kunne fort utligna. Det skjedde dessverre ikke, og laget tapte dermed sin siste kamp i Suvit Cup. 

Resultater og målscorere

  • G19: Odense BK - Vålerenga 1-0 (0-0)

  • G19: IFK Norrkøping - Vålerenga 1-2(0-1)
    Vålerengas målscorere: Elias Taubo og Marcus Victorio 

  • G19: Brann - Vålerenga 2-0 (2-0)

  • G17: Aalborg AB - Vålerenga 0-2 (0-2)
    Vålerengas målscorer: Mattias Bråten (2)

  • BK Häcken - Vålerenga 1-0 (0-0)

  • Odense BK - Vålerenga 1-0 (1-0)

Annonse fra Eliteserien: