Kamil Rylka forlenger

Viktig signering på plass for utviklingsavdelingen.

Utviklingsavdelingsleder Thomas Hasselgren fortsetter å forme avdelingen foran 2019-sesongen, og i dag ble det klart at keepertrener Kamil Rylka forlenger. 

Den polske keepertreneren med en fortid i Legia Warszawa, har vært i Vålerenga i flere år, og er nå ansatt i en fulltidsstilling med rolle som keeperansvarlig på Valle Hovin Videregående skole og for talentlagene i klubben.

Ken Nilsen vil fortsette som ansvarlig for keeperne på rekruttgruppa, altså i samme rolle som han har hatt tidligere.

- Vi ønsker å tilgodese kravene i akademiklassifiseringen, og har i den forbindelsen valgt å øke stillingsprosenten til Kamil. Han har gjort en veldig god jobb med både talentlagenes og skolens keepere det siste året, sier Hasselgren og legger til:

Annonse:

- I tillegg har han også bidratt som en ekstra ressurs for A-laget når det har vært behov. Da både som trener og reservekeeper. Sammen med Ken vil han ha ansvaret for utviklingsavdelingens keepere i 2019, og vi mener helt klart at vi har et av de sterkeste keepertrenerne i landet. Det skal bli spennende å følge utviklingen til klubbens sisteskanser, avslutter Hasselgren.

Kamil Rylka er 32 år gammel og kom til Norge for seks år siden. Som spiller har han vært i både Eidsvoll Turn, Ull/Kisa og Askim FK. I Askim var han også spillende assistenttrener samt keepertrener. De tre siste årene har han vært i Vålerenga, og gleder seg veldig til å ta fatt på den videre jobben i klubben. 

- Jeg er veldig fornøyd med at de som jobber i klubben har satt pris på innsatsen min de siste tre årene jeg har vært i Vålerenga. Jeg syns klubben har et veldig stort potensiale til å bli en arena for de fremste keeperne i landet, og det ønsker jeg å bidra til, sier Rylka og legger til:

- Jeg ser meg selv som en veldig fokusert keepertrener som mener at alt er viktig i keeperspill. Vi må ta vare på det fysiske og mentale, samt det tekniske og taktiske. Alt må fungere sammen for å kunne bli avgjørende på høyt nivå. Mange unge talenter fortjener en sjanse til å vise seg frem, og jeg har lyst til å gi dem en mulighet til å bli en del av oss. Et miljø som jobber hardt hver eneste dag for å komme opp på A-laget til Vålerenga.

Annonse fra Eliteserien: