Internasjonale referanser i Danmark

Utviklingsavdelingen har spilt kamper mot blant andre Brøndby og FC Nordsjælland.

Fredag morgen satte Vålerengas U17- og U19-gutter seg på bussen til Danmark for å spille turnering mot blant andre Brøndby og FC Nordsjælland. 

Denne type kampe er viktig for å skaffe seg referanser utenfor Norges landegrenser, og selv om U17 fikk det tøft i første møte med Brøndby, er det mye bra å bygge videre på etter helgen.  

- Vi starta godt de første 35 minuttene, og hadde egentlig ganske god kontroll på kampen. Dessverre gjorde vi en del enkle feil som førte til mål i mot, og alt i alt hadde vi for dårlig fokus både offensivt og defensivt, sier trener David Ribeiro.

Brøndby - Vålerenga U17 5-2 (2-1)
Vålerengas målscorere: Oscar Bobb og Jonatan Nordstrøm

For G19-laget mangla det lille ekstra foran mål, men Tommy Berntsen var greit fornøyd med gutta tross 0-2. 

Annonse:

- Vi spilte en god førsteomgang, men faller litt etter hvilen. 2-0-scoringa kom helt på tampen av kampen, og sett under ett er vi på samme nivå som Brøndby, sier Berntsen.  

Brøndby - Vålerenga U19 2-0 (0-0)

Mot FC Nordsjælland var det nære på for G19-gutta, mens U17 tok sin første seier i Danmark. 

- Vi spilte en meget god kamp mot en solid motstander. Vi slet litt i innledningen, men gjorde noen justeringer underveis og heva spillet betraktelig utover i matchen. En vel gjennomført kamp, der vi hadde fortjent et uavgjort resultat, sier Berntsen.

FC Nordsjælland - Vålerenga U19 3-2 (1-1)
Vålerengas målscorere: Osame Sahraoui og Elias Taubo

FC Nordsjælland - Vålerenga U17 0-2 (0-1)
Vålerengas målscorere: Lukas Håll Thorsen og Florind Lokaj

- Laget var veldig fokusert fra starten og hadde god kontroll defensivt. Gutta skapte også mange sjanser, men det siste lille mangla foran målet til FC Nordsjælland. Jeg er godt fornøyd med hvordan vi klarer å heve oss etter tapet for Brøndby, sier Ribeiro. 

Treningskamper i Norge

Det var ikke bare i Danmark det ble spilt kamper denne helgen. Også de yngste lagene i utviklingsavdelingen fikk testa seg mot god motstand, og for U14 ble det en knusende seier over Godset fra Drammen. 

- Det var egentlig en forholdsvis jevn førsteomgang, men i andre var vi tryggere med ballen og gjennomførte en solid omgang. Flere var sultne og ivrige på å bidra fremover, og det var mye positivt å ta med seg, sier trener Torstein Schutte.

Vålerenga - Strømsgodset U14 6-1(2-1)
Vålerengas målscorere: Michael Clinton, Hamse Noor, Jones Elabdellaoui , Harvir Singh, Samrat Almas Ayman, El-Schaddai Furaha.

Skeid - Vålerenga U16 2-1 (0-1)
Vålerengas målscorer: Matteo Hoang

U16-gutta tok turen til Nordre Åsen, og der var det Skeid som takla snøstormen og de vanskelige spilleforholdene best. 

- Vi var det beste laget før pause, men i andreomgang var det Skeid som førte kampen. Det mentale ble virkelig satt på prøve i dag, med dårlige forhold, og når vi i tillegg stilte et yngre lag, ble det tøft utover i oppgjøret, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren. 

Kommende kamper

Lørdag 2. februar

15.00 Vålerenga G14 - Mjøndalen (Kgb 2) 
16.30 Vålerenga G12 - Ullern (Kgb 2)
16.30 Vålerenga G16 - Mjøndalen (Vallhall)
18.30 Vålerenga G13 - Stabæk (Vallhall)

Annonse fra Eliteserien: