G15 tok bronse i Sambor Cup

Og David Ribeiro holdt foredrag for 150 polske trenere.

Annonse:

G15 laget tok turen til Gdansk for å delta i Sambor Youth Cup. Det endte dessverre med tap i semifinalen mot Lechia Gdansk, men Vålerengas unggutter tok bronsen. 

- Vi deltok i denne turneringen for andre gang, og sammen med Shaktar Donetsk var vi de to eneste utenlandske lagene. Gutta gjorde sine saker veldig bra hele helgen, og samtlige spillere leverte på et høyt nivå, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

- I tillegg til sportslig deltakelse, ble også David Ribeiro spurt om å holde foredrag om hvordan han og Vålerenga jobber med G15-gruppen, og det gjorde han med bravur foran 150 polske trenere. Vålerenga har med andre ord fått vist seg virkelig godt frem, og gjort en god figur for klubben, sier han.

Saken fortsetter under bildet. 

David Ribeiro holdt foredrag foran 150 polske trenere i Gdansk (Foto: Hasselgren)
David Ribeiro holdt foredrag foran 150 polske trenere i Gdansk (Foto: Hasselgren)

- Jeg vil også passe på å takke KFUM, Ranheim og Ørn Horten som bidro med hospitanter til turneringa. De fire spillerne vi hadde med, kom enkelt inn i gruppa og bidro til et godt resultat i Polen, avslutter Hasselgren.

Trener David Ribeiro var godt fornøyd med hvordan laget presterte i Gdansk, og trekker spesielt frem den fysiske kapasiteten til gruppa.

- Det var en fantastisk helg for laget vårt. Vi dro til Polen med visshet om at vi skulle konkurrere mot gode fysiske lag, og måten gutta sto opp på, var veldig bra å se. Allerede fra første kamp spilte vi både fantastisk og voksen fotball. Både offensivt og defensivt, sier Ribeiro og legger til:

- Det var naturligvis kjedelig å ryke ut i semifinalen på grunn av en billig idømt straffe imot, og når det i tillegg var det eneste målet vi slapp inn hele helga, ble det ekstra surt. Uansett: Det var en fantastisk helg, og det viktigste var at vi var det beste laget i kampene vi spilte. Jeg er veldig stolt av gutta, avslutter Ribeiro. 

Slik endte kampene

 • Vålerenga - Akademia Reissa 2-0
  Vålerengas målscorere: Odin Holm og Daniel Granlund Strømdahl

 • Vålerenga - Gornik Zabrze 2-0
  Vålerengas målscorere: Odin Holm og Daniel Granlund Strømdahl

 • Vålerenga - GKS Belchatow 4-0
  Vålerengas målscorere: Rahul Sharma, Eskild Fredriksen, Josias Furaha og Jonathan Nordström

 • Vålerenga - Jagiellonia Bialystok 2-0 (kvartsfinale)
  Vålerengas målscorer: Odin Holm 2

 • Vålerenga - Lechia Gdansk 0-1 (semifinale)

 • Vålerenga - Gornik Zabrze 2-0. (bronse final)
  Vålerengas målscorere: Odin Holm og Miran Kuci
Annonse fra Eliteserien: