" "

Full rulle for utviklingsavdelingen

NFF Oslo med flere Vålerenga-spillere vant årets kretslagssluttspill i begge aldersgrupper.

Det har vært en fullspekket uke for utviklingsavdelingen, med både kamper i de ulike årsklassene, samt kretslagsserie med NFF Oslo.

Med flere Vålerenga-spillere i begge aldersklasser gikk NFF Oslo til topps i sluttspillserien. 

Oppsummering av kampene

Etter at Vålerengas G19-tok ledelsen borte mot Stabæk, kom vertene tilbake og avgjorde i kampens siste spilleminutt. 

- Det var en jevn kamp, og resultatet er sekundert på denne tiden av året. Dessverre er nivået på prestasjon og innsats under det vi ønsker at det skal være, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren. 

Stabæk - Vålerenga G19 2-1 (0-1)
Vålerengas målscorer: Almin Dacic

For Vålerenga 2 ble det en litt lysere dag på jobb, med 2-1-seier over Moss FK på Intility Arena. Fjorårets toppscorer, Sander Werni fortsetter der han slapp i 2018 og ble matchvinner. 

- Vi har mye ball i kampen, spesielt i førsteomgang og er gode i banespillet. Det som fortsatt må opp noen hakk er spillet i begge boksene. Slike kamper er utrolig god læring for vårt unge mannskap, sier Hasselgren.

Vålerenga 2 - Moss FK 2-1 (1-1)
Vålerengas målscorere: Osame Sahraoui og Sander Werni

Tar steg

For avdelingens yngste gutter ble det en fin gjennomkjøring mot naboene fra Ekeberg, og trener Torstein Schutte var godt fornøyd med at laget tar steg i enkelte faser av spillet. 

- Det var en grei kamp med mye bra posisjonering og ro med ballen. Her tar vi steg! Nå som vi har rollene klare må vi få enda større tempo, og tørre å spille enda mer fremover. Her må vi jobbe med bevegelser og kvalitet på siste tredjedel for å score enda flere mål, noe vi har potensial til, sier Schutte. 

Annonse:

Vålerenga G13 - KFUM 3-0 (1-0)
Vålerengas målscorere: Ali Bendriss, Younes Elabdellaoui og William Silvfer-Ramage

Oslo Øst med stort sett bare Vålerenga-gutter tok turen til Trondheim denne helga, men fikk det tøft og slapp inn hele fem mål før pause. 

- Det var en tøff kamp, og vi fra vår side også en skuffende kamp. Vi har for store avstander fra toppress til bakre ledd, og før pause sliter vi spesielt med å komme opp i ballfører, sier trener Torstein Schutte og fortsetter: 

- Vi møter et godt lag, men å slippe inn fem mål på en omgang er for mye. Detaljer som når vi skal støte og når vi skal falle, 1v1 og det å lese pressignaler avgjør kampen. Vi må også bli bedre og tryggere med ballen, og løse ulike situasjoner. Vi er bedre med etter pause, men her har vi mye å rette på, avslutter Schutte. 

Trøndelag - Oslo Øst G14 6-0 (5-0)

Saken fortsetter under bildet. 

G16-gutta fikk besøk fra Fredrikstad og gikk seirende ut av oppgjøret mot laget fra plankebyen. Thomas Knutsen ble matchvinner med sin 1-0-scoring. 

- Det var en jevnspilt kamp der begge lagene hadde sine perioder, og en god læring for våre gutter mot et sterkt Fredrikstad-mannskap. Vi ønsker selvsagt å styre kampene i mye større grad enn vi klarte i dette oppgjøret, og det er noe vi må jobbe med i tiden som kommer, sier trener Enrique Paez. 

Vålerenga - Fredrikstad FK G16 1-0 (0-0)
Vålerengas målscorer: Thomas Knutsen

Kamper kommende uke

Lørdag 9. mars

13.00 Vålerenga G12 - Ready U13, Kgb 2
14.30 Vålerenga G13 - Strømsgodset, Kgb 2
14.30 Vålerenga G19 - Sandefjord, Intiltity Arena
16.30 Vålerenga G16 - Sandefjord, Kgb 2

Søndag 10. mars

13.00 Oslo Øst G14 - Østfold, Kgb 2
15.00 Gran IL - Vålerenga G16, Gran idrettspark

Annonse fra Eliteserien: