Bronse i Norway Cups eliteklasse

Det ble en strålende turnering for Vålerengas lag på Ekebergsletta.

Det har vært full rulle på sletta hele uka, og med gull til J19-laget, gull til Unified-laget og bronse til G16 har Vålerenga virkelig satt seg på NC-kartet.

Med bronse ble Vålerengas G16-lag det beste norske i den nyoppstartede Eliteklassen, etter at Bodø/Glimt ble slått 2-1 i bronsefinalen. Lukas Thoresen Håll og Osame Sahraoui scora målene for Oslos stolthet.

Annonse:

- Vi fikk fire gode og tette kamper mot både nasjonal og internasjonal motstand. Vi tapte finaleplassen på overtid, og det er selvfølgelig surt, men totalt sett skal vi være godt fornøyd med dagene på Ekeberg, sier utviklingsleder Thomas Hasselgren og legger til:

- Vi har vist at vi klarer å ha et eget spill også mot de gode internasjonale lagene, og gutta tar nye steg hele veien. Både individuelt, som lag og som utviklingsgruppe, avslutter han.

G16-trener Dennis Simonsen sier følgende om kampene på Norway Cup:

- Totalt sett er jeg fornøyd med turneringen. Den har fungert godt som en oppstart til den nasjonale serien som starter kommende uke, og det har vært fint å møte internasjonal motstand. Kampene på sletta ga oss trenere noen indikasjoner på hvordan spillerne er i forhold til nivået ute, og spillerne selv fikk gode referanser og nyttig læring, sier dansken.

G19 laget vant i Sarpsborg

Høstsesongen i interkretsserien ble sparket i gang tidligere denne uka, og det ble en fin tur til Sarpsborg for G19-laget.

- Vi starta kampen meget bra og hadde en god halvtime der Sarpsborg ble spilt lave. I tillegg til 2-3 store sjanser fikk Thomas Elsebutangen satt et fint mål. Gutta slapp seg litt ned siste kvartere, og vi er egentlig litt heldig som ikke fikk mål imot, sier trener Stian Tjærnås Dahl og legger til:

- De første 25 minuttene av andreomg var prega av mange tekniske feil fra begge lag, og det var heller ingen som evnet å skape noe som helst. De siste 20 derimot, var vi best og drepte kampen med to scoringer. Sander Werni og Thomas Elsebutangen sørga for en komfortabel 3-0-seier, og vi er nok nærmere 4-0 enn de er redusering, avslutter Tjærnås Dahl.

Aktiviteter kommende uke

Tirsdag 8. august:
19:00 Vålerenga 2 - Skied, Vallhall
20:15 Oppsal - Vålerenga G16 IK Trasop

Torsdag 10. august:
16:00 Vålerenga G16 - Bodø Glimt, Kgb 1(Nasjonal serie)

Lørdag 12. august:
13:00 Fredrikstad FK - Vålerenga G14, Fredrikstad Stadion

Søndag 13. august:
15:00 Vålerenga - Sandefjord G19 NM, Vallhall

I tillegg til kampene over reiser G15-laget til Gdansk i Polen for å delta i Sambor Cup.

Annonse fra Eliteserien: