Vålerenga klare for ESERIEN!

Vålerenga og Nordavind DNB går sammen inn i den ny annonserte eSerien.


Siden Desember 2017 har Vålerenga Fotball Elite og Nordavind DNB hatt et kommersielt samarbeid. Den Oslobaserte e-sportsklubben har siden tidlig 2011 vunnet flere titler nasjonalt og internasjonalt og blir ansett som Norges beste e-sportsklubb.
 
FIFA-gutta Magnus Myhrhaug og Arkan Resul var en del av FIFA-turneringen «Veien til proff» som Nordavind DNB og Vålerenga arrangerte i mai, hvor Kristiansen tok en knepen 5-4 seier over Resul.

Ellers har begge spillerne vært fast inventar på det norske landslaget som slo Frankrike i desember, og som kom på en andreplass bak Danmark i det Nordiske mesterskapet i februar.
 
I Februar 2019 ble også Magnus Kristiansen den første nordmannen i historien til å kvalifisere seg til en offisiell turnering i regi av EA og FIFA. Turneringen går av stabelen i London 4. april. 

Se Nordavinds FIFA-spillere her

Dette er eSerien

Fotball er verdens mest populære sport. E-sport er verdens raskest voksende sport. FIFA fra EA-sports er verdens mestselgende sportsvideospill. Nå lanserer NTF sammen med Discovery Networks Norway og Good Game Norges første offisielle e-sportliga i fotball. Navnet blir eSerien - og den skal sendes direkte via strømmetjenesten Dplay.

eSerien har premiere 9. april.

Les mer om eSerien på eserien.no

FIFA-spiller Magnus Myhrhaug Kristiansen gleder seg til å komme igang med eSerien, og tror Vålerenga har en liten fordel med å være Oslo-basert. 

- Jeg er veldig spent på å kunne spille mot de beste fotballagene i Norge, og dette er noe jeg har hatt lyst til veldig lenge. All den tid kampene skal spilles i Oslo, føler jeg jo vi har en liten fordel. Det setter jeg stor pris på, sier Kristiansen. 

Annonse:

Også Arkan Resul gleder seg til de kommende kampene, og tror laget har en fordel av å ha vært i "gamet" en stund allerede. 
 
- Jeg tror vi har ganske gode forutsetninger for å kunne vinne den første sesongen. Vi er den klubben som kom tidligst i gang med den profesjonelle satsningen og har derfor mest erfaring fra både internasjonale konkurranser og landslaget. Våre største konkurrenter for å vinne gullet tror jeg vil være Start eller Ranheim, sier Resul. 

Bra for norsk e-sport

Daglig leder i Nordavind DNB, Stein Willmann forteller hvilken rolle de som klubb skal ha i den kommende eSerien, og er veldig positiv til at e-sport får større fotfeste i Norge. 

- Nordavind står for det sportslige og administrative knyttet til Vålerengas deltagelse i eSerien. Vålerengas bruk av Nordavinds FIFA19-spillere inngår som en del av samarbeidsavtalen mellom klubbene. Hittil har Nordavinds FIFA-spillere benyttet Vålerenga-drakter og klubblogo i selve spillet, og dette er en naturlig utvidelse av samarbeidet, sier Willmann og fortsetter: 

- Det er utelukkende positivt for norsk e-sport at NTF og de store fotballklubbene i landet tar steget inn i e-sport. Forhåpentligvis vil dette bidra til å sette e-sport på agendaen en gang for alle. 

Saken fortsetter under bildet. 

Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.v) er klar for å kjempe i Vålerenga-drakt i 2019 (Foto: VIF Media)
Magnus Myhrhaug Kristiansen (t.v) er klar for å kjempe i Vålerenga-drakt i 2019 (Foto: VIF Media)

I førersetet

Vålerenga var den første eliteserieklubben med en reell e-sportsatsning, og klubbens kommersielle leder, Espen Østerhaug er glad for at NTF og de andre klubbene nå hiver seg på. 

- Sammen med Magni Sports, Tor Olav Trøims holdingselskap, så vi et stort potensial i et marked med en rivende utvikling internasjonalt og dette ønsket vi å være med på. E-sport appellerer til den yngre målgruppen som vi ønsker å kommunisere med og engasjere til å bli morgendagens Vålerenga-supportere, sier Østerhaug og fortsetter: 

- Hvordan Nordavind drives i dag, blant annet med tilgang til vår sportslige kompetanse, gjør at vi er veldig optimistiske foran den kommende sesongen, og stempler oss selv som favoritter til å stikke av med seieren i år, smiler Østerhaug. 

Se Vålerengas kamper LIVE

Sammen med en rekke andre klubber, deriblant erkerival Lillestrøm, skal Vålerenga kjempe om å blir Norges første vinner av eSerien, og du 

- Vi er veldig glade for å sikre oss denne rettigheten, og alle vårens kamper i eSerien vil sendes gratis på Dplay. E-sport passer godt i vår digitale strategi, der målet er å ta en markant posisjon blant unge. eSerien styrker i tillegg vår satsing på Eliteserien, sier administrerende direktør i Discovery Networks Norway, Tine Austvoll Jensen. 
 
For mer informasjon følg Nordavind på Facebook/Twitter eller Vålerenga Fotball Elite på Facebook/Twitter

Toppbilde f.v: Erik Espeseth, Arkan Resul, Stein Wilmann, Magnus Kristiansen og Espen Østerhaug

Annonse fra Eliteserien: