Vålerenga inntar e-sportarenaen

BX3 Elektroniske Sportsklubb og Magni Sports AS etablerer Nordavind som en storsatsning innen internasjonal e-sport. Med seg på laget har de også Vålerenga Fotball AS som kommersiell og faglig samarbeidspartner.

Annonse:

BX3 Elektroniske Sportsklubb og Magni Sports AS er stolte av å annonsere en av Nordens største e-sportsatsinger hittil: BX3 Elektroniske Sportsklubb blir til Nordavind.

BX3 har i flere år vært den ledende norske e-sportklubben og har også hevdet seg sterkt internasjonalt. Med økt finansiell og organisatorisk styrke er BX3 og Magni Sports AS overbevist om at Nordavind vil nå sin visjon om å bli en ledende aktør og underholdningsleverandør på den internasjonale e-sportarenaen. 

Nordavind vil holde til i nye lokaler på Intility Arena på Valle. Der vil den nye organisasjonen ha tilgang til moderne treningsfasiliteter for lag og spillere, samt kontorlokaler for administrasjonen. I tillegg vil e-sportutøverne ha tilgang til ressurser i Vålerenga-systemet gjennom en kommersiell rammeavtale, herunder, men ikke begrenset til, mental og fysisk trener, fysioterapeut, og juridisk hjelp.

Magni Sports AS har i første omgang ervervet 80 prosent av Nordavind AS, med mulighet til å øke denne til 90,1 prosent som følge av ytterligere kapitaltilførsel. Eier av Magni Sports AS, Tor Olav Trøim, ser et betydelig potensiale i e-sport som omtales som den største «businessen», som ingen har hørt om. 

– Vi har funnet et team med veldig flinke mennesker og utøvere, ledet av Stein og Steffen (grunnleggerne av BX3) som har fått til mye på kort tid med begrensede midler. Vi håper å legge til rette for en solid internasjonal satsing, og er spent på hvor vi sammen med Nordavind kan ta dette, sier Tor Olav Trøim.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder i Nordavind AS, Stein Marius Wilmann (t.v) og kommersiell leder i Nordavind AS, Steffen Willumsen gleder seg til storsatsingen (Foto VIF Media)
Daglig leder i Nordavind AS, Stein Marius Wilmann (t.v) og kommersiell leder i Nordavind AS, Steffen Willumsen gleder seg til storsatsingen (Foto VIF Media)


– Å ta steget over til den internasjonale scenen er en målsetning vi har jobbet hardt for de siste syv årene, og det er derfor i dag ekstra godt å annonsere satsingen og samarbeidet. Vi har fått med oss et lag av mennesker som sitter på unik kompetanse som vi ser frem til å jobbe med, samt lære av. Vi ser meget frem mot å starte jobben på nyåret! sier Steffen Willumsen, kommersiell leder i Nordavind AS.

Om e-sport

Elektronisk sport (e-sport) er videospill i en formalisert form for konkurranse eller prestasjonsøvelse. Konkurranser forgår i forskjellige spill og sjangere gjennom plattformer som datamaskin og spillkonsoll. E-sporttilskuere følger spillet via digitale medier og tradisjonell TV-overføring, i tillegg arrangeres det live-events på stadion.

E-sport regnes i dag som den raskest voksende sporten globalt, og tiltrekker seg rundt 400 millioner interessenter verden rundt. Globalt forventes e-sport å omsette for USD 700 millioner i 2017, økende til USD 1,5 milliarder i 2020.

Om Nordavind AS

Etablert i 2017 av Tor Olav Trøim, Stein Wilmann og Steffen Willumsen som en internasjonal satsing forankret i Norge og Skandinavia. Klubben har ambisjoner om å etablere seg som en bærekraftig utfordrer på den internasjonale e-sportscenen.

Klubben holder til i nybygde lokaler ved Intility Arena som huser klubbens spillere, ledelse og apparat.

Annonse fra Eliteserien: