Enga Inside: Stolt – stolt – stolt – Vål’enga!

Enkelt kvelder er skapt for å huskes i all evighet. Lerkendal, søndag 27. august, vil for alltid lyse med gullskrift i Vålerengas historiebøker.

Annonse:

12 minutter – 1-0. Jeg har forstått at jeg ikke var aleine om å tenke som så, at «det er like greit å skru av TV’n». Jeg lover at det ikke skal bli noen vane å sitere Adresseavisen, trøndernes hofforgan. Men denne gang treffer avisas kommentator spiker’n på huet.

«Den kvalmende trønderske selvgodheten straffet seg. Publikum var selvgode, lederne var selvgode og til slutt smittet det over på spillerne. Cupexiten etterlater inntrykk av en kvalmende trøndersk selvgodhet de fleste av oss er medskyldige i.»

Amen! Men det var ikke fordi RBK var «selvgode» at Vålerenga vant kvartfinalen. Vi vant fordi vi spilte god fotball, og ville mest. Våre gutter var som klegger, mens Rosenborgspillerne var – okei da, «selvgode». De trodde åpenbart dette var avgjort etter et kvarter. Så feil kan man ta!

Klokka 11.15 mandag formiddag tar jeg imot spillerbussen på Valle. Kaptein Grindheim og Ronny Deila rekker smilende ut hånda, og svarer et høylytt «likeså!» når jeg gratulerer. Så kommer Aron Dønnum.

- Du må snart begynne å bestemme deg, Aron – om du skal slå innlegg eller om du skal skyte!
- Jeg skøyt! Det var skudd! Sverger!

Bloggen fortsetter under bildet.

Henrik Kjelsrud Johansen er en av de siste som stiger av bussen.

- Du traff godt med den headinga, Kjelsrud!?
- Det kan du si!
- Keeper kan jo være glad for at han ikke sto i veien! For dette et hardt hodestøt?!
- Det kan du si!

Med bakgrunn i resultatene på banen, har det vært mye negativitet i det siste. Over and out med den innstillinga. Kunne vi, supporterne, fått en bedre presang – enn å få servert en semifinale i cupen på nyåpna stadion?

Jeg er av typen som ønsker min gode kompis Geir Bakke, Sarp-treneren, hell og lykke i alle kamper. Unntatt de han spiller mot Vålerenga. Måtte han og klubben hans stjele seriegullet fra Trondheim til Sarpsborg!

Men nå, kjære venner – nå legger vi en litt tung periode bak oss, og ser framover. Stadionåpning 9./10. september. Semifinale i cupen, enten 20. eller 21. i samme måned. Seriekampen mot Sarpsborg 08 er utsolgt, og jeg føler meg overbevist om at det er like stappfullt da det samme laget vender tilbake for å slåss om en plass på Ullevaal i finalen.

Bedre start på en ny æra for Vålerenga kunne ingen ha ønska seg. Og husk - som min gamle pappa alltid sa det: «Arild, husk at Vålerenga er et høstlag!»

Annonse fra Eliteserien: