Enga Inside: Nakkim den store målkongen!

Dagen før Haugesund hjemme. Bare kos og gøy og morsomt på trening. Ingenting er som konkurranser der noe står på spill. Taperne skulle ut med en hundrings hver.

Annonse:


Men det begynte snodig. 20 mann deles i to grupper, der en av de som allerede er valgt ut velger neste lagkamerat. Akkurat som i gymtimen. På forhånd hadde de fått beskjed på at den viktigste konkurranseøvelsen dreide seg om avslutninger på mål. Og da er det jo merkelig, at de fire som velges sist – det er fire spisser.

Øvelsene handla blant annet om firkant, og forsøksvis å holde ballen i lufta fra langsida til sentermerket, mens alle 10 holder hverandre i henda i en ring.

I det ene målet hadde keeperne samtidig sin konkurranse. Enkle regler: Adam Larsen Kwarazey og Marcus Sandberg står annenhver gang, og får til sammen 20 skudd. Skyttere er Gjermund Østby og matris Bjørge Fedje, en mann som virkelig har krutt i støvla! Skytterne slår en snill ball til Enga Insides utsendte, som legger igjen kula omtrent på 16-meter’n. Skytterne vinner, hvis de får seks mål eller mer.

Første runde ender med utklassingssifre. Herrene Østby og Fedje scorer på tre av 20 skudd … Andre runde har like regler, men nå kommer skuddene på halvspretten. Og under over alle undere. Keeperne slipper inn seks mål! Men da sutrer Adam seg til at «avtalen var at seks mål er uavgjort! Altså vant vi!»

Dermed gjøres det klart for avgjørende øvelse, og nå skal keeperne virkelig få nok å gjøre. Den klassiske 8-talls-øvelsen. Spillerne bytter på å være pasningslegger og avslutter. Ballen slås fra hjørnet av 16-meter’n og dødlinja, inn sentralt. Derfra skal den gå i lufta, og møtes på hel volley. Skuddet avfyres fra 13-14 meters avstand.

Det blir mange skudd, jeg tror det var snakk om to ganger seks minutter – og ballen er ustanselig i spill. Som dere ser av bildet, stakk gult lag av med seieren. Den ble feira omtrent som om laget hadde vinni cupfinalen!

Målkonge? Markus Nakkim! Med seks fulltreffere!

Og botkassa fikk seg altså et løft på 1000 kroner.

Se feiringa i videoen øverst i artikkelen.  

Annonse fra Eliteserien: