Enga Inside: Maktdemonstrasjonen

Two down! Four to go! Oslos stolthet mot Vestlandet!

Annonse:

Denne høsten kan bli spesiell på flere vis. Men først – det er ingen grunn til blåse i fløyta for «faren over». Kaptein Grindheim har helt rett, når han sier at vi fortsatt befinner oss i sumpa. Ei lita luke, ja vel. Men heller ikke mer enn det. Et par feiltrinn, og den røde streken er igjen faretruende nær.

Men i dag suger vi på karamellen. Måten vi nedsabla Haugesund på var en sann svir å være vitne til. Medaljekandidaten fra Vestlandet hadde kort og greit ingen ting å by på. Nada. Og årsaken er ikke å finne i at de hadde en svart dag på jobben. Forklaringa ligger i at Vålerenga var jævlig gode.

Hardt press på ballfører, de gangene vestlendingene fikk lov å ha ballen i laget. Knallhardt duellspill – tre gule er helt greit, og bevis på at denne kampen skulle vinnes. Det skal være vondt å møte Vålerenga. Glimrende enkeltprestasjoner.

Bloggen fortsetter under bildet.

Herman Stengel limer straffesparket i krysset (Foto: Digitalsport)
Herman Stengel limer straffesparket i krysset (Foto: Digitalsport)

Straffa til Herman Stengel er utagbar. Innlegget Robert Lundström serverer til 2-0-scoringa, og ikke minst løpet Henrik Kjelsrud Johansen presterer før han langflat header ballen i mål! Det var så vakkert å se på at tankene faktisk gikk til Odd Iversen! Og Juklerøds perle i lengste vinkel? Det er egentlig ikke mer å legge til.

Jo, forresten. For dette var først og fremst en lagseier. Nå framsto Vålerenga som en maskin. Gjorde forsvarsfirer’n feil? Om det forekom, så har jeg glemt det. Giganten der inne, Jonatan Tollås Nation. Og så fikk vi endelig se en fullkommen midtbane i fri dressur. Stengel – Grindheim – Lekven. Bedre blir det ikke.

Jeg var en tur innom ØST etter matchen. Stinn brakke, og der var det stemning! Den første kommentaren jeg fikk lød sånn: «Rønsen, nå skal vi voldta Vestlandet!» Det var da jeg slo opp terminlista, og akkurat i denne sammenhengen har ordbruken noe for seg.

Vi har altså slått Brann og Haugesund. Søndag står Ålesund for tur. Før serien er over, har vi møtt Viking, Molde og Sogndal. Om vi bare følger oppskriften fra kampene mot Brann og Haugesund, bør vi stå med 18 poeng i våre oppgjør mot hele vestlandskysten. Vålerenga – Vestlandet: 6-0!

Jeg sier som Siv Jensen: «Nå peker alle piler oppover!»

Og jeg siterer gjerne nok en gang min salige pappa: «Husk det, Arild – at Vålerenga er et høstlag!»

 

Annonse fra Eliteserien: