Enga Inside: - Jeg er født logisk

Født sånn? Eller blitt sånn? Noen har svaret, sånn på rede hånd.

Jeg skal til Daniel Fredheim Holm, og vi kan like gjerne begynne med dagens utgave av Aftenposten. Her har sportssjef Eirik Fardal rangert de 50 beste av dagens fotballspillere som har gått barneskolen i Oslo og omegn

Joshua King troner på toppen, og den plasseringa er det vel ingen som bestrider, heller ikke andreplassen til Omar Elabdellaoui. Sander Berge havner deretter på en lite kontroversiell tredjeplass. Men vi må kikke litt nærmere på tabellen.

La oss begynne med ex-VIF-spillere, Sander og King unntatt. Her er plasseringene som følger:

Daniel Braaten (11), Mustafa «Mos» Abdellaoue (15), Amin Nouri (18), Moussa Njie (21), Etzas Hussain (28), Nicolai Næss (31), Mohammed Fellah (32), Fredrik Carlsen (38), Harmeet Singh (40), Håvard Nielsen (50).

Annonse:

Trøbbelet inntreffer når vi ser på rangeringa i dagens VIF-tropp. Den ser slik ut, ifølge Aftenposten, og vi skal et stykke ned på lista:

Ghayas Zahid (16), Adam Larsen Kwarasey (29), Mohammed «Moa» Abdellaoue (37), Simen Juklerød (39), Markus Nakkim (43), Daniel Fredheim Holm (45), Ivan Näsberg (46).

Jeg minner om hva Freddy dos Santos svarte da jeg for noen år siden spurte ham på VIF-TV.

- Hvem er den beste du har spilt sammen med i Vålerenga?
- Daniel, uten tvil.

På treninga torsdag tar jeg tak i Daniel, og forteller at jeg fulgte ham nøye i går. Fem mot fem på liten bane, fordel de som har evne til å holde på ballen i trengte posisjoner. Driblefantene. Daniel er utvilsomt en av dem. Det er nesten umulig å ta fra ham ballen. Kanskje fordi han alltid greier å ha overkroppen godt over ballen, tenker jeg. Korrekt tenkt, i og for seg. Men det er noe mer.

- Det handler mye om å ha det beinet du fører ballen med lengst unna han som forsøker å ta fra deg ballen. Har du ballen på venstre fot, så sett høyrefoten mellom deg og motstanderen.
- Når du sier det, høres det veldig logisk ut. Når lærte du det?
- Jeg lærte det aldri. Det kom av seg sjøl. Jeg er født logisk.

Annonse fra Eliteserien: